MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

NAPLÓ

Igaz, hogy már meglehetősen hűvös volt és a sok csapadék miatt sár is, de egy csodálatos helyen voltunk vasárnap: Katalinpusztán. A Váctól nem messze található Naszály hegység része a kalandos tanösvény, amelyen végigsétáltunk. Tavasszal, száraz és napsütésben időben mindenképpen visszatérünk ide!


2014.09.15 11:00

Esik. Napok óta. Még az Interneten kalandozva is lépten-nyomon vizes képekbe botlok. Vannak közöttük szépek és érdekesek is, mint például az alábbiak. A képek nézegetése közben elgondolkodtam a katicabogarak népszerűségén ...

Tegnap véget ért a foci VB, de ez nem jelenti azt, hogy a sportesemények közvetítéséért kevésbé rajongók a kezükbe kaparinthaják a TV távirányítót. Ma kezdődik a 2014-es Vízilabda EB. Az esemény kabala állatkája az alábbi békácska, amelyre kattintva el lehetett jutni  honlapra, de most már nem működik az oldal.

A naplómat ma egy kis természeti kalandozással kezdem. Az üvegszárnyú pillangók ugyanis valóban léteznek. A különleges és csodálatosan szép élőlények szárnyai valóban olyanok, mintha csak üvegből lennének.

Talán még nem sokan tudják, de a Magyar Nemzeti Bank engedélyével új magyar pénz jelent meg, amelynek a neve: BARION. A Pénz 2.0 elnevezést is viselő új fizetőeszköz tulajdonképpen e-pénz. Még a bankkártyánál is biztonságosabb fizetést tesz lehetővé.

Nemsokára kezdődik a 2014-es Labdarúgó Világbajnokság, alias foci VB. A nevezetes esemény kabala figurája Fuleco, a háromöves tatu. A választás szerintem tökéletes. Az állatka kizárólag Brazíliában honos és veszély esetén labdává gömbölyödik. Igaz, ilyenkor nem focilabdához, hanem inkább sárgadinnyéhez hasonlít.

Yvette tombolása nem kevés kárt okozott, kidőlt fák, letépett háztetők, víz alatt álló Balaton part, stb. övezte útját. De miért éppen Yvette-nek hívják? Kezdjük egy kis ciklon ABC-vel: a ciklon olyan légköri képződmény, amelynek belsejében a légköri nyomás alacsony, a magjától távolodva egyre csökken. Minél nagyobb a légnyomás a különbség, annál erősebb a szél. A trópusi ciklonok kiterjedése több száz kilométer is lehet, őket az Atlanti-óceán térségében hurrikánnak, a Csendes-óceánon (Délkelet-Ázsia partjai mentén) pedig tájfunnak hívják.

Általában szeretek az éppen aktuális események közül csemegézni, amikor levelet írok. Valahogy azonban a szakállas nőről - akivel tele van most az egész Internet - nem akaródzik írnom. Találtam viszont néhány érdekes trükköt, ami jól jöhet az Interneten való böngészés közben.

Április 25-én nyitották meg a 40 éves Rubik kocka (bűvös kocka) születésnapi kiállítását. Sajnos nem Magyarországon, de ez egy másik történet ...

Gondolt már arra, hogy vajon hogyan néz ki a belseje? Hogyan lehet minden irányban elforgatni a kis kockákat a nagy kocka bármelyik helyére "eljuttatni"?

A média nem csak most, de a múlt héten is a parlamenti választásoktól volt hangos.

Nekem azonban más ütötte meg a fülemet és a szívemet is: eltávozott az élők sorából Szabó Gyula, a Nemzet Színésze, a Tenkes kapitánya című film Buga Jakabja, Columbo felügyelő magyar hangja és kedvenc gyermekkori mesém, a Magyar népmesék rajzfilmsorozat mesélője.

Nyugodjék békében!

Önre hogyan hat az óraátállítás? Itt egy nagyon érdekes elemzés az óra átállítás hatásairól, a villamos energia felhasználás szempontjából. Engem eléggé elgondolkodtatott egy-két adat.

Sikerült a napokban szándékomon kívül „akciózni” néhány ékszerdobozzal.  Egy hölgy hívott telefonon, hogy őt a 3 Ft-os bársonydobozok érdekelnék. Ebből aztán amolyan lélekmelegítő beszélgetés lett ...

A végén kezdem, vagyis a meglepővel, bár nem éppen a kellemes meglepetések közé tartozik. A legutóbbi Csehországból érkező szállítmányomban kissé összekeveredtek a színek, így nem minden nyaklánchoz passzol színben a fülbevaló és fordítva. Ezért a "Hajnalka" kristály ékszergarnitúrák egyelőre nem kaphatóak ismét minden színben.

Az emberiség egyik legnagyobb értéke az írás. Mégis úgy tűnik lassan veszendőbe megy, hiszen manapság többet írunk billentyűzeten, a régebben írásos kommunikáció nagy részét átveszik a telefonok és a számítógépek.

Ott tartunk, hogy a hírek szerint egyes amerikai iskolákban komolyan felmerült a kézzel való írás tanításának megszüntetése. Pedig a kézírás egy olyan "precíziós" feladat, amely fejleszti a mozgáskoordinációt, a kézírás olvasása pedig az agy információ feldolgozó képességét.

"Azelőtt csak aranyláncot hordtam. Aztán egyszer egy suhanc kitépte a nyakamból, és elszaladt vele. Csak álltam az utca közepén és annyi időm sem volt, hogy megijedjek, nemhogy segítségéért kiáltsak. Szinte gyerekkorom óta viseltem, hozzászoktam, hogy ott van a nyakamban, de aranyat többé nem ... Viszont nem igazán szeretnék olyan bizsus fémláncot. Láttam magánál vannak elég szép üvegholmik, hátha hozzá tudok szokni."

2013.05.22 10:12

Szeretném egy kicsit népszerűsíteni az ékszer- és bizsutörténelemről szóló sorozatot, amely régebben már szerepelt egyszer a hírlevelek tartalmában. Azóta már sokkan többen olvassák a hírlevelet és remélhetően ők is érdekesnek fogják találni a sorozat darabjait, amelyek összefüggő "tanulmányként" is elolvashatóak a publikus "Bizsutörténelem" menüpont alatt.

A Húsvét az idén meglehetősen korai időpontra esik. Már két hét sincs hátra és ismét egy hosszú hétvégén pihenhetjük ki magunkat és ünnepelhetünk. Remélhetően a tavasz eljövetelének is örvendhetünk egy kicsit, nem úgy mint az elmúlt hétvégén.

A rendszerváltás óta jó néhányszor hallottam, hogy ez a Nőnap olyan "kommunistás" el kellene felejteni. Igaz ugyan, hogy Magyarországon csak 1948 óta ünnepelték és egy jó darabig kötelező érvénnyel, mégis New Yorkban volt az első március 8-hoz köthető esemény és majdnem egy évszázaddal korábban, 1857-ben!

A Valentin napot vagy Bálint napot sokan amerikai eredetűnek gondolják. Főképpen ez az alapja annak, hogy az utóbbi években itthon sokan kifejezetten ellene vannak. Az igazság azonban az, hogy a Bálint nap kimondottan európai, pontosabban angol és francia eredetű.

Gondolatok egy január elsejei piacnyitás és rendszerátállás kapcsán

Sajnos több olyan termékfotó is akad a weboldalon, amire nem vagyok büszke. Teljesen kezdő fotósként vágtam bele a történetbe és sok hibát elkövettem.

Tovább folytatódik az adminisztratív vesszőfutás, most már a közműszolgáltatók és a Díjbeszedő Zrt. által uralt terepen ...

Bolt bezár, telephely megszűnik, új vállalkozói IGAZOLVÁNY szükségeltetik. Szerintem. Meg a könyvelőm és a számviteli törvény szerint … Azt hiszem. Az okmányiroda szerint meg nem. Szerinted ki húzhatja itt a rövidebbet? Naná, hogy én …

2012.07.01 10:15

Ezt a kedves levelet kaptam egy vásárlómtól!

2012.03.24 17:46

Az ügyfelek elégedettsége az Üvegpalotával, avagy egy kis dicsekvés

 

2011. júniusa óta az Üvegpalota minden megrendelés után megkéri a vásárlót, hogy töltsön ki egy kérdőívet, amivel értékeli a termékeket és az egész vásárlási folyamatot. A válaszok természetesen név nélkül érkeznek be.

2011.11.30 08:21

Még csak november 30-a van, de nekem már tele a hócipőm.

Amikor nap mint nap szaladok a metróállomás – bolt – posta – bolt  útvonalon nem is tűnik fel, de csupa történelmi emlék között szaladgálok. A Bokréta utcai bolt nagyon közel van például a Corvin sétányhoz, amely maga a budapesti a történelem.

Ebben a rövidke szösszenetben arról elmélkedek, hogy mennyit is érnek a kitüntetések. Különösen az előzmények tükrében, amelyet korábbi napló bejegyzéseimből ismerhetsz meg! :)

Ma nagy ünnepély volt itt a Bokréta utcában fél kettőkor! A házat - amit egy éven keresztül újítottak fel itt szemben a bolttal - adták át ünnepélyes keretek között.

Van néhány kedvenc tudathasadásunk. Például nagy harcosai vagyunk a demokráciának (értsd: ne ugathasson senki a dolgainkba) ...

A karácsonyi hajcihőben nem volt időm erről írni, de már majd szétrobbanok tőle. Szerződést kötöttem a nagy Magyar Postával annak reményében, hogy olcsóbb kiszállítást nyújthatok. Ez meg is volna. De hogy mit szabadítok ezzel magamra, arról sejtelmem sem volt. Meg arról sem, hogy két nagy magyar cég– az OTP és a Magyar Posta (arculatukban csupa zöld színnel) – mit bír „előadni” a 21. században együtt.

Azelőtt is bosszantott, ha kimaradozott az Internet szolgáltatás. Mióta az Interneten dolgozom, azóta egyenesen feldühít. Az idők folyamán magentába borult szolgáltatóm pedig gyakorta szolgáltat okot egy kis dühöngésre. Az apróbb szolgáltatási szüneteket meg sem említve csokorba szedtem az elmúlt négy év „legszebb” történeteit. A 2 epizódot lásd alább!

Azelőtt is bosszantott, ha kimaradozott az Internet szolgáltatás. Mióta az Interneten dolgozom, azóta egyenesen feldühít. Az idők folyamán magentába borult szolgáltatóm elég gyakorta szolgáltat okot egy kis dühöngésre. Az apróbb szolgáltatási szüneteket meg sem említve csokorba szedtem az elmúlt négy év „legszebb” történeteit. Az elsőt lásd alább!

Hol volt, hol nem volt egy nyomtatópatron 2010-ben Magyarországon. Neves gyártója ugyan hosszabb életűre tervezte, de szegény korábban elhalálozott. Cseréjének történetét olvashatod alább. (Habár majdnem megint elkalandoztam a tervezett avulás irányába ... :)

Néha fel-felbukkan egy-egy régi ismerős 3-5-10 év távolából, „benéz” hozzám és megállapítja milyen jól kitaláltam én ezt a dolgot, tök jó, mert csak fél napot dolgozom. Meghökkenek ugyan a gondolatmeneten, de olyan nagyon nem zavart, hiszen mit tudhat ő az én életemről?

Ez a kis eszmefuttatás nem a különböző Internet elérési technológiák oltárán szeretne áldozni és nem is az Internet „csomagokról” szól. Jártamban-keltem és a boltban „ügyelve” sokféle tapasztalatot szerzek arról, hogyan viszonyul az idősebb generáció az Internethez.

Vajon mi a különbség a fitness és a wellness között? Melyik volt előbb? Hogyan alakultak ki? És vajon mi a közük az egészséghez? Mi a kapcsolat köztük és Bonnie meg Clyde között?

Ezek a kérdések egy pihenőhétvége tapasztalatai alapján merültek fel bennem és a magam sajátos módján válaszoltam meg őket.

2010.03.03 09:29

A karrier görögül versenyt, egy pályán való „rohanást” jelent. A francia eredetű „caaieré”, vagy az angol „career” szó jelentése életpálya, pályafutás. És mit jelent a „karrier” a mai Magyarországon?

Valamelyik konferencián – bemutatva egy kutatás eredményeit – azt mondta az előadó, hogy az emberek lassanként leszoknak az olvasásról. Aztán egy neves hetilap online változatában arról olvastam, hogy a kézírás is kihalófélben van.

Aranyvasárnap éppen az előző vevő által megvásárolt ékszert „ügykezeltem” a készletnyilvántartásban, amikor egy hatalmas durranást hallottam. Az első pillanatban csak annyit láttam, hogy megbillen az egyik szekrény tetején az üvegrózsa.

Hivatalosan a mikrovállalkozás olyan gazdasági állatfaj, amelynek foglalkoztatottjai kevesebben vannak, mint 10 fő, az éves árbevételük pedig nem haladja meg a 2 millió EUR összeget. Mostanság lehet pályázni ennek az állatfajtának a fejlesztésére, így aztán az én levelesládámban is sűrűn potyognak a pályázati lehetőségeket ecsetelő tanácsadó cégek üzenetei.

 

Ennek a fejezetnek nincs társadalomkritikai kicsengése, sem tanulsága, de még csak történet sincs! Egyszerűen a felvidítás szándéka hozta létre.

2009.10.04 10:56

Ez brutálisan hosszú, csak akkor kezdj bele, ha van időd és elég kíváncsi vagy arra, hogyan védheti egy magyar kisvállalkozás a környezetet 2009-ben Magyarországon.


Hát igyekszem. Már kisgyermekként sem dobtam el szemetet sehol, most pedig már „szelektíve” gyűjtöm. Én vagyok az uszoda hülyéje, mert mások után is elzárom a zuhanyozó csapját (minden 10 vendégből átlagosan kb. 6 nem zárja el!!!), lekapcsolom mások után a WC-ben a villanyt (átlagosan minden 10 pisi után 8-szor!!!).

A szándékosan bulvárosra sikeredett cím szerencsére semmiféle komoly balesetre nem utal. Nem szenvedtünk viharkárokat (Isteni szerencse, nézve a TV-ben a szörnyűségeket) és baleset sem történt, ami után mondjuk a tűzoltóknak kellett volna kivágniuk az autóból. Persze erre kevés az esélyem, mert túlnyomórészt gyalogosan közlekedem. Az történt, hogy életemben először eltévedtem ….

ÁFA törvény változás év közepén magyar módra. Még egy kivállalkozás szintjén is kemény munka. Az összes nettó árat is változtatni célszerű, hogy kerek számok legyenek a bruttó árak (mégpedig 5-re, merthogy a „piculák” (1 és 2 forintos) megszűntek. Na meg azért is, hogy az áremelkedést tompítsuk, hogy a mostanában amúgy sem rózsás forgalom ne essen még jobban vissza. Magyarul "benyeljük" az ÁFA emelés egy részét.

Az elmúlt évek statisztikai törvényszerűségei azt mutatják, hogy az Üvegpalota telefonszámát nem több, mint 10-15 %-ban hívják vevők és érdeklődők. Az összes többi telefonáló nem vásárolni akar, hanem eladni. Igen ám, de hogyan?

2009.04.28 12:00

A bolt előtti kis „zöld” sziget hányatott sorsáról már írtam egy párszor (lásd alább!). Most viszont – két év után – jelentős erők vonultak fel, hogy a teherautók és buszok által kifordított és porrá zúzott szegélyköveket pótolják.

2009.03.28 12:52

Hóvirág, rügyfakadás, nyitnikék, tavaszi szél (mely köztudottan vizet áraszt), szerelem, „Lila ákác”: a tavasz természeti, néphagyomány szerinti és irodalmi ihletésű jelei. De vajon miből lehet tudni a Bokréta utcai bolt környékén, hogy itt a tavasz?

2009.03.03 07:59

Már megint nagyon régen írtam a naplómba. Alapvetően azért, mert végignézve az utóbbi bejegyzéseket, színtiszta nyavalygássá fajult a dolog. Ezért – saját magam utasítására - most egy darabig csakis pozitív kicsengésű dolgokat „vethetek monitorra”. Így aztán ma francia nyelvleckét vehetsz ingyen. :o))

Az emberiség kitolt magával. Nem is kicsit. A termelés és a kereskedelem - megspékelve a marketinggel - már régen nem a valós fogyasztói igények kielégítését tűzi ki célul, hanem az igények gerjesztését. Olyan termékek iránti igények gerjesztését, amelyre nincs is igazán szükségünk.

Két, igen mozgalmas és tapasztalatokban gazdag óra története. Arról mesélek, hogyan jutottam el aznap a "home office"-ból a "shop"-ba és kikkel találkoztam útközben.

Az utóbbi fél évben újabb érdekes jelenségre figyeltem fel. Az első néhány telefonhívás alkalmával még véletlennek és egyszerű emberi tévedésnek hittem. Az egyre szaporodó hívások és a módszerek kísérteties egyezősége azonban újabb Internetes "szerencsejáték" feltalálására utalnak.

Régen írtam a naplómba. Kissé próbára tette az idegeimet néhány dolog ez elmúlt hetekben és hiányzott az ihlet. Tegnap azonban járt valaki a boltban, akire emlékezni fogok még egy darabig. Muszáj kiírnom magamból, ez segít néha a humoros oldaláról visszatekinteni a nehéz napokra.

Van egy olyan furcsa benyomásom, hogy a brókerek az utóbbi időben túlszaporodtak kicsi hazánkban. Rám például heti három jut belőle.

 

2008.10.07 06:53

Az oszlop története akkor kezdődött, amikor azt az autót megtaláltam a bolt küszöbén. A részleteket lásd a "A pofátlanságnak pediglen határa nincsen" naplóbejegyzésben!

2008.09.25 08:09

Nem Kedves Olvasóm! Nem felejtettem ki a címből a "b"-t és nem akar ez egy nyárbúcsúztató, őszi mélabúval teli szösszenet lenni.

2008.09.02 06:37

Szabi után visszazökkenve a dolgos mindennapokba, elgondolkodtam mivel is telt ez a nyár. A vakáción kívül – amely után napokig kissé melankolikus hangulatban szoktam „eltűntetni” a bőröndökből kiömlő szennyest – egyáltalán nem volt ez egy amolyan laza kis nyáridő. A mindennapi munkán túl, néhány mozzanat:

Hát kérem szépen sehogy, hacsak nem, mint vásárló. A névjegyemen, vagy a weboldal kapcsolati adatai között meglátva a nevemet, sokszor teszik fel a fenti kérdést a nevem előtt virító „dr.” alapján. De boltban is akad kíváncsi vásárló, akit érdekel az eladó személye. Ezért úgy döntöttem, hogy röviden bemutatkozom.

2008.07.08 08:21

Jó tett helyébe jót várj! Gyermekkorodban még hiszed a mese tanulságát, de valljuk be, hogy már a húszas éveidre is erősen megkopik, negyven felett meg aztán végképp semmit sem vársz. Lehet, hogy rosszul teszed?

A madáritató tálacska zöld volt, kicsi és vízköves. Cserépalátétből avanzsált madáritatóvá a nyári melegben, még tavaly. Pénzügyi szempontból nézve az értéke a nullával volt egyenlő, csak funkcionálisan szolgált jó célt. Most nem tudom, hol van és mi a szerepe.

 

Bár jobban örülnék a pénzemnek, egyelőre megint csak élményekkel lettem gazdagabb a Magyar Posta által. Ismét egy olyan „sírjak vagy röhögjek” történet közepére csöppentem.

Már megint leesett az állam, nem is igazán értem miért. Már hozzászokhattam volna. Mondhatják persze az öntudatos választópolgárok, meg a civilszféra, meg a miegymás, hogy az ilyesmihez nem szabad hozzászokni. De ha nem, akkor meg gutaütést kapok idejekorán!

2008.06.11 07:11

A címe ellenére a 18 év alattiak is nyugodtan elolvashatják a blog bejegyzést :o)))

Már régóta nem írtam a naplómba új bejegyzést, pedig sok minden történt az utóbbi hetekben. Pl. biztosítási ügyeket intéztem. A mai magyar tanmese is a biztosításról szól.

A boltocska előtti kis „zöld sziget” szerencsétlen sorsáról már többször írtam. Már magam is unom. Néha összeszorított foggal kiganézom és kész, mást úgyse tehetek. Nemrégen azonban baráti társaságban töltöttem egy estét …

Azt hittem, hogy az alább található háromrészes blogsorozattal hosszú időre lezárhatom a postai ihletésű mirgést-morgást. Szerencsédre, vagy szerencsétlenségedre Kedves Olvasóm mindig van új a nap alatt.

Az alábbiakban folytatódik a postai élményekről beszámoló sorozat. Az első és második részt lásd valahol alább! Ezekben a részekben nem éppen a legkellemesebb élményeimet osztottam meg Veled kedves olvasó, de a sorozat úgy kerek, ha jó is naplóba kerül.

Mint arról tavaly, kora ősszel már írtam, 1 évembe került, hogy a bolt villanyóráját végre rendbe tegyem (lásd valahol alább!). Azt hittem akkor, hogy most már minden rendben lesz. Rosszul hittem …

Az alábbiakban folytatódik a postai élményekről beszámoló sorozat. Az első részt lásd alább!

 

A pohár 2008. február 23-án szombaton telt be. Akkor találtam a fene tudja hányadszor egy autót a küszöbön.

Gyakori vendég vagyok a postán. Hiába, így jár akinek webáruháza van. :o) Össze is gyűlt már egy sorozatra való élményanyag.

Már eddig is tele volt a hócipőm azzal, hogy nincs olyan fogyasztóvédelemmel kapcsolatos műsor vagy cikk, ahol nem ijesztgetnék halálra az Internetes vásárlással a tisztelt médiafogyasztót. Ma azonban eljutottam odáig, hogy ki is írjam magamból az emiatt felgyülemlett feszültséget.

2008.01.14 07:51

A decemberi ajándékvásárlás időszaka nem csak azért jó egy boltban, mert nagyobb a forgalom. Ilyenkor a szívemnek kedves esetek is megszaporodnak.

2007.12.21 09:20

A napokban nagyon kedves élményben volt részem. A történet valamikor kora ősszel kezdődött.

A napokban megint mosolyra fakasztott a magyar Internet marketing egyik guruja.

Hétfő van. Éppen egy hete annak, hogy megtelt a bolt kirakata előtti köztéri szemetes kosár.

2007.11.09 12:16

Ismerőseimtől gyakran kapok e-mailben vicceket, ál- és valódi életbölcsességeket. Összességében e-firkának hívom őket. A jobbakat beteszem a gyűjteményembe. Kedvenceim közül néhányat most közreadok:

A nyár folyamán a főváros legismertebb bolhapiacán is eltöltöttem egy forró délelőttöt.

2007.10.05 07:42

Még a nyaralás idején sem nyughattam és családom nem túlzottan nagy örömére magammal vittem egy doboznyi ékszert. Gondoltam szerencsét próbálok a Balaton parti kisváros piacán, ahol minden szerdán és szombaton szabad a vásár ...

2007.09.26 07:49

Néhány nappal ezelőtt elloptak két nyakláncot a boltból. Elmondom hogy történt ...

2007.09.25 12:12

A boltocska a IX. kerület rehabilitációs övezetében van. Az utca térkövezett, a parkolást fizikailag is igyekezték "mederbe terelni"  szép zöld korlátokkal. A járdát kb. 50 méterenként cserjékkel és fákkal beültetett zöld szigetek szegélyezik. Akár szép is lehetne ...

A 3. rész egyben befejező rész is. Igen az 1 éve tartó hhuza-vonának vége szakadt ...

Amolyan „nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek” típusú naplómorgás lesz ez. Bár a hozzáértő szemek általában felismerik az értéket, akadnak nem is kevesen, akik a „hát ez borzasztóan drága” megjegyzéssel illetik a választékot.

2007.06.06 07:20

Még gyerekkoromban a baleseti sebészeten mondta az ügyeletes gipszelő, hogy kétféle ember létezik a Földön: gipszelt és gipszeletlen. Valahogy így vagyok most én is, amikor rendesekre és rendetlenekre osztottam az én kicsi világomat.

Nemrégiben meghívtak néhány iskolába árusítani. Érdekes tapasztalatokat szereztem.

Megőrülök, becsavarodok, megzizzenek! Egyszerűen el sem tudom képzelni, hogy mi folyik ott.

2007.02.20 16:38

Folyamatosan bombáznak jobbnál jobb reklám ajánlatokkal. De vajon kinek jók?

2007.02.15 16:24

Liberális dolog ékszert próbálni?

A webáruház népszerűsítése végett folyamatosan kutatom az ingyenes megjelenési lehetőségeket.

Nagyon nehezen születik meg egy-egy döntés arról, hogy melyik darabot is vásároljuk meg, különösen, ha ajándékba vesszük.

A napokban módom nyílt mélyebb ismereteket szerezni a hógömbök felépítéséről. Hogy, hogynem nem igazán örültem neki.

2007.01.10 07:20

Néhány levél, amitől úgy gondolja az ember, hogy nem hiába dolgozott.

Negyedik hónapja, harmadszori nekifutásra kíséreltem meg átíratni a bolt  mérőóráját.

2007.01.04 12:01

Sok vásárló teljesen tanácstalanul tér be a boltba ajándékot vásárolni. Némelyikük meglehetősen kreatív technikákat igényel.

2006.11.30 20:14

Már megérkezésük előtt is nagyon sokan érdeklődtek a hógömbök iránt, meglehetősen vidám hangulatban.

2006.10.12 20:48

A Bokréta utcai bolt megnyitását követően a nézelődők őszinte megnyilvánulásai:

 

Honlap készítés