MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

NAPLÓ
2008.09.25 08:09

Lomhullatás

Nem Kedves Olvasóm! Nem felejtettem ki a címből a "b"-t és nem akar ez egy nyárbúcsúztató, őszi mélabúval teli szösszenet lenni.

Úgy tíz napja érkezett a bolti postaládába a levélke a lomtalanításról. Drága adófizetői pénzen nyomtatott, drága adófizetői pénzen küldött levélke, tele hasznos tudnivalóval. Valószínűleg mindenki ismeri a lomtalanítás „kísérőjelenségeit”, de a nyóckerben vagy a kilenckerben igazán izgalmas, adrenalin-szint fokozó extrémsport ilyenkor bármit is csinálni.

Halottam valakiről, aki szerencsétlenségére éppen aznap költözött és az autóról lepakolt bútorokat azonnal „lefoglalta” egy guberáló csoport. Komolyan meg kellett küzdenie a saját bútoraiért!

Hiába írja a levélke, hogy mit tehetsz ki! Elvileg olvasni tudó emberek kiteszik a zsírosbödönt, kinn van a használt étolaj, kinn van a bepunnyadt festék és kinn van az akkumulátor. Meg egyéb sok más olyan anyag, amiről nem lehet megállapítani, hogy mi is az. Valószínűleg jobb is így. Legtöbbször csak a szag árulkodik arról, hogy ez valami „érdekes” dolog, aminek nem az utcán a helye még ilyenkor sem.

Hiába írja a levélke, hogy csak aznap tedd ki! Elvileg olvasni tudó emberek kiteszik egy nappal előbb és már a lomtalanítás előestéjén megkezdődik a kupacok vándorlása, hasonlóképpen ahhoz, ahogy a szél formálja a sivatagot. Elvesz egy kis homokot onnan és leteszi ide. Elvesz nagyon sok homokot innen és leteszi oda. Folyamatosan vándorolnak és formálódnak a homokkupacok, bár ennek valami természetes szépsége, valami lassan hullámzó tánchoz hasonlatos ritmusa.

Nem úgy a szemétkupacok formálódásának, amelyet csak kis mértékben a szél idéz elő. Emberi kezek túrják, dobálják szanaszét. Fel-felkapnak egy darabot innen, elcipelnek egy darabot onnan. Elveszik, forgatják, becsülgetik. Míg egyedül vannak. De egyre többen és többen lesznek, kezdik a „jobb darabokat” egymás elől kapkodni, sőt egymás kezéből kitépni. Ráfekszenek, ráülnek, csoportosan őrzik a kiszemelt prédát. Telefonálnak másoknak, ők is jönnek. Éhes piranja módjára tépik és marcangolják a kupacokat. Közben esznek, csecsemőt szoptatnak, beszélgetnek és hát ordítoznak is. Kosz, szag, lárma, tömeg, nyüzsgés!!! Egyszer csak lassan-lassan fogyogatni látszanak a kupacok. Aztán utolsó crescendo-ként megjelennek a nagy sárga autók és elnyelik a maradékot. Illetve a nagyját.

Még találni azért papírfecnit, negyedtéglát, fél pár lyukas zoknit, törmeléket, zsurmalékot, használt papírzsepit, és miegymást. Szétszélednek az emberek, csendesedik az utca. Már csak a szél fújdogálja, hengergeti és görgeti halkan a szétszóródott apróságokat néhány napig, amíg a lomtalanítás utolsó nyomai is elenyésznek, bár az „illóolajos” maszatfoltok néha hetekig is tartják magukat.

Az emberek pedig elkezdenek gyűjtögetni a jövő évi lomtalanításra.

Honlap készítés