MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

NAPLÓ
2009.07.16 07:36

ÁFA váltási hisztéria - szó szerint

ÁFA törvény változás év közepén magyar módra. Még egy kivállalkozás szintjén is kemény munka. Az összes nettó árat is változtatni célszerű, hogy kerek számok legyenek a bruttó árak (mégpedig 5-re, merthogy a „piculák” (1 és 2 forintos) megszűntek. Na meg azért is, hogy az áremelkedést tompítsuk, hogy a mostanában amúgy sem rózsás forgalom ne essen még jobban vissza. Magyarul "benyeljük" az ÁFA emelés egy részét.

Szóval ez nem kevés munka: minden termék nettó árát felülvizsgálni és változtatni a készletnyilvántartásban, szállítási költségeket felülvizsgálni, a webáruházi adatbázist előkészíteni, rendszereket „varázsütésre” átállítani, az összes árcímkét a boltban  lecserélni (2 embernek 9 órai munkája volt).

Ez az egész cirkusz alig néhány embernek ill. vállalkozásnak jó. Pl. a pénztárgép szervizeknek! Merthogy a pénztárgépeken csak „akkreditált szervek” matathatnak az éves zárás és javítás címszó alatt, illetve az ÁFA változásakor is.

Június 30-án reggel én is a hónom alá csaptam a kis pénztárgépet és fél 8 előtt pár perccel oda is értem a szervizhez. Elvileg 8-kor nyit, de ezt még egyszer sem sikerült a gyakorlatban is megtapasztalnom. Általában negyed és fél 9 között rá szoktam telefonálni, hogy jön-e már, mire kissé feldúltan kb. 15 perc múlva megjelenik. Azt hittem, hogy ez a nap – a rendkívüli helyzetre való tekintettel - kivétel lesz. Valóban az volt, de csak annyiban, hogy már volt ott valaki előttem is. Ő megnyugtatott, hogy már telefonált …

Negyed 9-ig 6 főre szaporodott a sor és volt, akinek mind a két kezében pénztárgép volt. A „mester” már 8 óra 20 perckor megérkezett. Amikor meglátta a sort az ajtó előtt beszédessé vált az arckifejezése: Ó f…..ba! Mit akar ez a sok b…..sz itt már megint, hát nem ráérnének augusztus 31-ig?

(Elvileg igen, de mutass egy könyvelőt barátom, aki szereti átkönyvelgetni a témát!) Kinyitotta az ajtót, durcásan lehajította a cuccát egy székre és azonnal „rendelni” kezdett. Közben csörgött a telefonja. Kelletlenül felvette, majd kioktató stílusban közölte az érdeklődővel, hogy tőle aztán nyugodtan hozhatja a gépet bármikor, ha kivárja a sort, ami este 8-9-ig kígyózik majd és szabályosan az asztalhoz vágta a telefont.

A rákövetkező 2-3 hívásból azt is megtudhattuk, hogy tegnap este éjfélig dolgozott és az elkövetkezendő napokban is késő estig jár átállítani a gépeket. Két hétig itt áll majd a bál, aminek semmi értelme, mert ráérnénk …

Hisztérikusan és cseppet sem finoman szidta a törvényalkotókat és jól érzékelhetően magában minket is. A sor közben szép lassan gyarapodott az ajtó előtt. A sorban állók csöndben és szó nélkül álltak a  pénztárgépekkel a hónuk alatt, csak időnként összenéztek. Mindenkinek karikás volt szeme, sápadt volt az arca, de közülük senki nem hisztizett, senki nem káromkodott …

Közben a „mesternek” azért elég gyorsan járt a keze és 10 percen belül átállította a gépet, kinyomtatta  a szükséges papírokat és beszedett 8400 Ft-ot. Miközben rám került a sor, gyors kalkulációba kezdtem. Minimum 4 gép egy óra alatt (pisi-szünettel), minimum 10 óra munkaidő (ebédszünettel), minimum 10 napig, az több mint 3 millió Ft két hét alatt és akkor még az augusztus 31-ig tartó „maradék” is jön majd.

Ha egyszer hoznak egy olyan törvényt, amely két hét alatt 3 millióval növeli meg a forgalmamat, én nem fogok hisztizni! Igérem!

Honlap készítés