MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

NAPLÓ
2008.04.04 09:17

Variációk egy Postára – 4. rész: az áprilisi tréfa

Azt hittem, hogy az alább található háromrészes blogsorozattal hosszú időre lezárhatom a postai ihletésű mirgést-morgást. Szerencsédre, vagy szerencsétlenségedre Kedves Olvasóm mindig van új a nap alatt.

2008. április 1-e ugyanolyan napnak indult, mint bármelyik kutyaközönséges kedd. Valami azonban éjfélkor varázsütésre megváltozott. Amikor az óraátállítástól meggyötört szervezetemet igyekeztem vízszintesből függőlegesbe erőltetni reggel, még nem sejtettem ebből semmit. Állandóan reklamáló biológiai órámat egész nap elnyomva, kissé sajgó fejjel tettem a dolgom. Hazafelé pedig – ahogy szoktam – betértem a posták postájára feladni a megrendelt árukat tartalmazó küldeményeket.

Az aznapi menü ajánlott levél volt, utánvét körítéssel. Minden egyes ilyen küldemény esetén két különböző nyomtatványon és a küldemény külső csomagolásán mindösszesen 3–szor fel kell tűntetni a címzett nevét és címét. Ugyanígy szintén 3-szor meg kell adni a feladó nevét címét, összesen 3-szer az utánvét összegét számmal és kétszer betűvel is kiírva. Szóval ügyfélbarátnak Ararát hegynyi jóindulattal sem lehet nevezni az „eljárást”. Mindegy, aznapra túl voltam rajta.

Még egy utolsó pillantást vetettem a cetlikre: minden kitöltve, mindenhol „x”, ahol kell, számmal és betűvel is ... OK. Bedugtam a lyukon a csomagot, a cetliket, a számlához szükséges kódkártyát és kezdtem kotorászni a pénztárcám után. Az ablak mögül egyszer csak diadalmas felkiáltás: „Ááááá, Ön még nem ismeri az április 1-től bevezetett eljárást! Akkor most elmondom …” és várakozón rám nézett.

Rosszat sejtettem. A vészhelyzetet érzékelve eddig zsibongó agyam kitisztult és vételi üzemmódba kapcsolt. „Igen?” hajoltam a lyukon visszadugott utánvétes nyomtatvány fölé. A hölgy megfordította a nyomtatványt és rábökött egy kb. 2x2 cm-es mindeddig parlagon maradt felületre: „Mostantól itt is rá kell írnia a feladó nevét, személyi igazolvány számát és a címzett nevét és címét!”.

Az „itt is” résznél összeszorítottam a fogam, a „feladó nevének” hallatán összeráncoltam a homlokom, a „személyi igazolvány szám” említése pedig megakadályozhatatlan vegetatív eredetű szemkikerekedést okozott. A „címzett nevét és címét” közben azonban felsejlett az előbb kimondott dátum: április 1! Ez valami tréfa lesz! Biztosan nem gondolják komoly emberek, ennél a komoly cégnél komolyan, hogy még negyedszer is …

Elmosolyodva közöltem is a hölggyel, hogy rájöttem, ez bizony csak egy rossz tréfa, talán a kandi kamera is itt van valahol … Bizakodón néztem körül. A hölgy azonban továbbra is olyan komoly maradt, mint „Vakbél Gyula” és ragaszkodott az „eljáráshoz”. Nagyot sóhajtva odaírtam negyedszer is…

Nagyon várom már, hogy legyen piacliberó a postai szolgáltatások terén is. Azt remélem, hogy lesz több, egymással értem versengő posta, lejjebb mennek az árak és nem kell fél órát adminisztrálni minden egyes levél feladáshoz. Muszáj ennek így lennie, mert különben jövőre ujjlenyomatot is vesznek, később meg talán DNS tesztet is be kell adni …

Honlap készítés