MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

NAPLÓ
2014.09.02 20:46

Üvegszárnyú pillangó? Hát ilyen is van?

A naplómat ma egy kis természeti kalandozással kezdem. Az üvegszárnyú pillangók ugyanis valóban léteznek. A különleges és csodálatosan szép élőlények szárnyai valóban olyanok, mintha csak üvegből lennének.

Üvegszárnyú pillangó - Greta oto

Egyikük az ún. Greta oto Mexikóban, Panamában és Kolumbiában őshonos, de néha átrepülnek Floridába is. Pontosan olyanok, mintha csak Tiffany technikával készült üvegdíszek volnának, de a természet alkotta őket ilyen csodásra, nem emberi kéz.

Üvegszárnyú pillangó - Citherias merolina Üvegszárnyú pillangó - Citherias merolina

 

A fenti képeken pedig a Citherias merolina lepke látható kétféle virágon is lefényképzve, hogy még jobban érzékelhető legyen a szárnyak üvegszerű áttetszősége.

Üvegszárnyú lepke

 

Ez a kép - itt fenn - szintén gyönyörű, de kakukktojás a lepkék között, mert ő emberi alkotás. Kiderült, ugyanis, hogy egy ún. "fotó effektus verseny" nevezett képe, tehát manipulált fényképpel van dolgunk.

 

Kristályszárnyú pillangó

 

A természeti érdekésségek után, tőlem megszokott módon, egy Üvegpalotában található lepkével egészítem ki a szépségek sorát. Ennek a pillangónak nem üveg, hanem Swarovski kristályok díszítik a szárnyát. A könnyed, csillogó és romantikus szobadísz remekbe szabott ajándék.

Honlap készítés