MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

NAPLÓ
2010.04.22 10:20

Fitness és Wellness, avagy az új rablópáros

Vajon mi a különbség a fitness és a wellness között? Melyik volt előbb? Hogyan alakultak ki? És vajon mi a közük az egészséghez? Mi a kapcsolat köztük és Bonnie meg Clyde között?

Ezek a kérdések egy pihenőhétvége tapasztalatai alapján merültek fel bennem és a magam sajátos módján válaszoltam meg őket.

Nagyon különleges hétvégém volt nemrég, mivel nem dolgoztam. Férjemmel ajándékképpen kaptunk egy üdülési lehetőséget egy többcsillagos szállodában, gyönyörű természeti környezetben. A szoba és a félpanzió mellett a „Wellness részleg” bizonyos szolgáltatásai is benne foglaltattak a „csomagban”.

Az első érdekes tapasztalatot akkor szereztem, amikor bejelentkeztünk és én megkérdeztem tudnak-e adni egy turista térképet. (Éppen annyi időm volt, hogy bedobáljak néhány holmit a kistáskába, nem végeztem előzetes kutatásokat.). A városról? – kérdezte a recepciós. Turista térkép a városról? – gondoltam én, de csak annyit mondtam: Nem, az erdőben található turista útvonalakról. Hát olyan nincs, de menjek el a szálloda előtt balra és ott van erdei tornapálya.

Meglepett, hogy egy szállodában nincsenek felkészülve a kirándulni vágyókra. Jómagam örültem, hogy kiszabadultam a városból és feltett szándékom volt – az időjárás engedélyével – a természetben tölteni a hétvégét.

Lepakolás után azért a kíváncsiság lehajtott a földalatti szinten található „Wellness részlegbe”. A szolgálatban lévő hölgy azonnal ránk vetette magát és lelkesen sorolta a lehetőségeket: jacuzzi, fürdőruhás szauna, fürdőruha nélküli szauna, infraszauna, sókamra, egy kacsa úszató méretű medence és masszázs, utóbbi térítés ellenében. Valamint a fitness teremben mindenféle gépeknek a használata …

A mesterséges megvilágítás és a pára okozta sejtelmes fényekben és a kissé áporodott levegőben már néhányan áztatták magukat a jacuzziban. Közben kinn hétágról sütött a nap, csiripeltek a madarak, és a fák még kezdetleges kora tavaszi lombja is képes volt már egy kis suhogásra.

Mi a szomszédos szállodában szereztünk egy térképet és nekivágtunk a környező erdőnek. 2 nap alatt kb. 20-22 emberrel találkoztunk. Ebből 18 a kilátó körül lebzselt, amelyet egy parkolóból betonúton is meg lehetett közelíteni, nem több mint 6-800 méternyi sétával. Az erdei ösvényeken humanoid élőlényekkel elvétve találkoztunk. Szombaton kb. 3 órányit sétáltunk úgy, hogy egyetlennel sem … Nem mintha hiányoztak volna, de furcsa volt. Gyerekkoromban a szüleimmel is sokat kirándultunk, és amikor a fiunk kicsi volt, akkor is. Ilyen „embertelen” erdőt én még soha nem láttam.

De magára vessen az erdő, hogy kiment a divatból. Macerás egy hely! Messze van. Hol süt a nap, hol esik az eső, hol fúj a szél, hol térdig ér a hó. Hol felfelé kell menni, hol lefelé, a gyökerekről és kövekről nem beszélve. Kisebb-nagyobb dolgaink elintézése is nehézkes, de a legnagyobb baj az, hogy kilométereken keresztül az ég adta világon semmit nem lehet vásárolni, se chips, se kóla, se Gucci napi, se Kroko szandi … Ráadásul csak mész, és fa, meg cserje, meg miegymás, tök uncsi.

Ezért aztán az ember – az erdő hátrányos tulajdonságait részben megszüntetendő – feltalálta a parkot. Igaz, hogy az időjárás szeszélyeit nem sikerült kiküszöbölni, de a park sokkal közelebb van, általában sík terepen helyezkedik el, vannak toalettek és a fogyasztási szükségleteink egy része is kielégíthető. Lehet sétálni, futni, biciklizni, stb. és vannak szórakoztató események is. Szóval a park nagyszerű hely, de még nem az igazi.

A következő lépés a természettől való totális elszakadás felé vezető úton a fitness terem. Igaz, hogy fizetni kell érte, kicsit sötét és mások „kipárolgását” is erősen érezni, de itt aztán nem esik, nem fúj. Futás, evezés, biciklizés vagy súlyemelés közben nézheted a TV-t, vehetsz „szálkásító” szereket, energiaitalt, sőt néhány helyen a legújabb fitness divatirányzat darabjait is megvásárolhatod. Öltöző, fürdő, toalett … Alakul már, de még mindig nem tökéletes. Egy zavaró elem még mindig van: a mozgás.

Nosza találjunk fel valamit, ami igazán jó! A wellness még több pénzbe kerül,  de az utolsó kényelmetlenség is megszűnik. Mert mit kell csinálni a jacuzziban? ÜLNI. Mit kell csinálni a szaunában? ÜLNI. Mit kell csinálni a sóbarlangban? ÜLNI. Mit kell csinálni masszázs közben? FEKÜDNI. Ez a tuti, ez a jó, ez a kánaán! Vagyis ülünk, vagy fekszünk többedmagunkkal egy kicsi, levegőtlen és mesterségesen megvilágított helyen. Well, végre minden zavaró tényezőt kiiktattunk!

Wellness

 

Szerintem már csak egy kérdésre nem adtunk egyenes választ. Mi köze ennek Bonnie-hoz és Clyde-hoz? Hááát … Gondoljuk végig mit rabol el tőlünk Fitness és Wellness … Vagy nem is kell elrabolnia? Önként és dalolva adjuk?

Honlap készítés