MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

NAPLÓ
2013.02.04 13:24

Már a Valentin nap is az indulatok kereszttüzébe kerül?

A Valentin napot vagy Bálint napot sokan amerikai eredetűnek gondolják. Főképpen ez az alapja annak, hogy az utóbbi években itthon sokan kifejezetten ellene vannak. Az igazság azonban az, hogy a Bálint nap kimondottan európai, pontosabban angol és francia eredetű.

Valentin napi hangulat

A 14. században Szent Bálint a jegyesek és szerelmesek védőszentjévé vált. Ennek okát többféle legenda is övezi. Egyes források szerint mártír volt, mások alapján pedig csak egy "házasságpárti" püspök. 1970-ig római katolikus vallási ünnep is volt, de a naptár reformja miatt három másik szent napjává vált. Magyarországon az idegen elnevezés miatt nem terjedt el régebben. Egyesek rosszallását talán az alapozza meg, hogy az Egyesült Államokban ez az ünnep is afféle "vásárlási láz" áldozatává válik.

Mivel nálunk Magyarországon amúgy is kevesebb az ünnepnap, mint a környékünkön én semmi kivetni valót nem találok abban, ha a szerelmes párok, vagy a házastársak kicsit megünneplik magukat. Nem baj az, ha megragadunk minden alkalmat, a munkanapok szürkeségéből való kiszakadásra és egy romantikus este rendezésére!

Természetesen a romantikus hangulat megteremtéséhez nem feltétlenül kell vásárolni! Lepjük meg párunkat egy verssel, tegyünk fel romantikus zenét és kérjük fel táncolni. Írjunk - a saját kezünkkel! - egy kedves üzenet és rejtsük el a párunk cipőjében, párnája alatt, vagy rejtsük egy palackba és tegyük be a kádba (persze fürdés közben, amikor víz is van benne! :) Szóval legyünk kreatívak!

Aki mégis kiegészítené a Bálint napot egy kisebb-nagyobb meglepetéssel is, azoknak nagyon kedves és szép dolgokat tudok ajánlani, mint például a:

 

"Kicsi szívem" ékszerszett

Kicsi szívem ékszerszett

 

"Fioretto" apró színes millefiori medálok

Fioretto medálok


"Kisvirágom" egyedi ékszergarnitúra

Kisvirágom egyedi ékszergarnitúra

 

"Tiszta szív" kristálydobozka

Tiszta szív kristálydobozka

 

"Valentin" egyedi üvegmedálok

Valentin egyedi üvegmedálok

 

Honlap készítés