MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

NAPLÓ
2007.10.05 07:42

A piac lélektana - 1. rész

Még a nyaralás idején sem nyughattam és családom nem túlzottan nagy örömére magammal vittem egy doboznyi ékszert. Gondoltam szerencsét próbálok a Balaton parti kisváros piacán, ahol minden szerdán és szombaton szabad a vásár ...

Szerdán 5-kor felkelés, tisztálkodás, gyors kávé és reggeli, bepakolás az autóba (asztalka, székecske és hordozható napernyő híján esernyő az árnyékolásra) és uzsgyi! Még éppen elcsíptünk egy szabad helyet és fél nyolcra kipakolva, „teljes díszben” vártuk a vásárlók tömegét.

Az egyik oldalunkon népes család árulta a feltehetően távol-keleti országból származó játékokat. A gyerekeket elküldték a piac négy sarkára, hogyha rendőrt látnak, akkor jelezzenek. A másik oldalunkon álkínai álporcelán dobozkák, darabja 400,- Ft-ért. Szemben és a hátunk mögött „márkás ruhaköltemények”, mint például Armani feliratos pólók.

10 órára a komoly ezrekért megvásárolt 4 db távol-keleti játékcsodából hármat már vissza is hoztak, mert negyedórán belül felmondták a szolgálatot. A mellettünk lévő álporcelánok is szépen fogyogattak a hologramos plexi kulcstartókkal együtt. De a sláger termék – amelyre a németajkú női (!) vásárlók a legjobban buktak – az a műanyag cukros bácsi volt. A kb. 25 cm magas figura egy kopasz vigyorgó fejből és egy fekete köpenyből állt. Az asztal mozgatására „aktiválódott”: érdes röhögés közepette szétrántotta a fekete köpenyt és megmutatta az alatta lévő – arányaiban méretes – „gumibotot”. 11 óráig 4-5 darab kelt el 2500,- Ft-os áron. Délre az Armani pólóból is eladtak vagy nyolcat á 2 ezerért, valamint néhány – szintén távol-keleti gyártmányú – műanyag gépfegyvert – kapaszkodjon, aki olvassa – nyolc-tízezer forintokért.

Csak én álltam ott hiába egészen délig. Egy fikarcnyi apró darabocskát sem adtam el. Egyetlen előnye azért volt: szombaton, amikor a népes család idősebb férfitagja a tűző napon ismét az asztalt csapkodta, hogy a potenciális vásárlók láthassák a fent említett játékipari műremek 10 cm-es műanyag micsodáját, én a tóban hűsöltem.

Honlap készítés