MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

BIZSU SULI

Bubi fémmentes fülbevaló

A "Bubi" fülbevalók az eddig kapható modellhez képest jelentős átalakításon estek át. A kézzel, egyedileg készült fülbevalók anyaga teljes egészében üveg.

Vagyis nincsen fém alkatrész benne, így azok is viselhetik, akiknek valamiféle fém allergiájuk van. A fülbevalók egy színes díszítő elemből és egy szárból állnak.

Egyedi üveggyöngy lila színű
Nézd meg nagyban!

Ki a romantikust szereti, ki a geometriai formákat. Most a geometriánál időzünk egy kicsit.

 

Nem kell azonban megrémülni, nem fogunk sem kerületet, sem területet, sem térfogatot számítani.

 

Viszont egy kicsit "kockázunk", vagyis csupa-csupa hasáb alakú gyöngyöt veszünk szemügyre kicsit közelebbről.

A szépségkirálynő koronája

Hercegnői életre vágyunk, de nem vagyunk olyan szerencsések, mint Kate Middleton?

 

Semmi mást nem kell tennünk, csak megmérkőzni 50 szépséggel, hol bikiniben, hol nagyestélyiben és persze ízléses mennyiségű ékszerben parádézva a színpadon.

Lady in Red

A fenti mondattal egy középkorú férfi lépett annak idején a boltba. Emlékszem a Karácsonyt megelőző időszakokra jól, mert volt olyan vásárlóm, aki 1,5 órát töltött azzal, hogy két-három modell közül kiválassza a megfelelőt és még így is meglehetősen aggódva távozott.

Ennek ellenére egyetlen egy ékszert sem hoztak vissza később, hogy jó lenne kicserélni, pedig mindenkinek felajánlottam. Miért? Elmondom:

2013.11.11 11:00
Karmazsin ékszergarnitúra
KARMAZSIN GARNITÚRA

Ahogy szürkül a természet körülöttem (most éppen szakad az eső és habár nappal van, olyan sötét, hogy ég az íróasztalomon a kislámpa), úgy fokozódik a színek iránti vonzódásom. Egyik gyengém a piros. Piros feketével, piros fehérrel, piros pirossal.

Nem véletlen tehát, hogy annyiféle piros ékszer kapható az Üvegpalotában. Néhányat a többféle különlegesség közül, közelebbről is szemügyre veszünk.

Pittoresco

Ma a pirosaké, kékeké, zöldeké és a rózsaszíneké a főszerep: néhány színes újdonságot szeretnék bemutatni.

Aki nem látta a Magyar vándor című vígjátékot (2004, rendező: Herendi Gábor), annak a cím talán nem mond semmit, de ne aggódj, megmagyarázom!

Sokan csodálkozva nyitottak a kis boltocskába a Bokréta utcában, meglátva a feliratot. Az üveg bizsu webáruház kapcsolati postafiókjába is rendszeresen érkeztek érdeklődő levelek. A Swarovski kristály ékszereket például sokan ismerik, de azt már kevesebben tudják, hogy alapanyaguk tulajdonképpen üveg, hiszen az ólomkristály nem más, mint speciális adalékanyagot tartalmazó üveg.

Mi az a násfa? Honnan ered a medál kifejezés? Íme egy kis ékszertörténeti szótár féleség.

2010.08.28 20:42

Sokan kérdezik tőlem, hogy tulajdonképpen mi is az a Swarovski. Az érdeklődők számára készült az alábbi rövid áttekintés Daniel Swarovskiról, a nevét viselő cégről és kristályokról.

A merített gyöngy készítése munka- és időigényes kézműves munka. A legapróbb hiba és a gyöngyök zöme a selejtben végezheti. Itt és most egy rövid kis szösszenetet olvashatsz erről a nem túl közismert gyártástechnológiáról.

Nyár van, rekkenő hőség. Bizonyos ruhaneműkből többet is elhasználunk egy nap alatt. Ezeket szépen bedobjuk a mosógépbe, tisztára mossuk, szárítjuk és vasaljuk. Nagyon vigyázunk, hogy sokáig megőrizzék színűket, ne nyúljanak meg, ne színeződjenek el, stb. De mit csinálunk az ékszereinkkel?

2010.02.06 15:45

Arckrémek száraz és vízhiányos bőrre, zsíros bőrre. Testápolók dettó … Samponok erősen igénybevett, töredezett, festett, stb. hajra … Smink, amely nagyobbítja a szemet, gömbölyíti a hosszúkás arcot és hosszítja a kerek pofit … Hosszában csíkos a teltebbeknek, redők és ráncok a szerényebb testi adottságokkal rendelkezőknek … Frizura különböző arcformákhoz … Nos, a jól választott bizsu szintén olyasvalami, ami segíthet megjelenésedet tökéletesíteni.

A sok ejnye-bejnye ellenére ékszereink sem igényelnek több odafigyelést, mint a kedvenc blúzunk, vagy pulcsink. De ha megkapják, akkor több pulcsit is túlélnek. :o)

2010.01.15 14:33

Életünk más területén magától értetődőnek vesszük, hogy tárgyainkat megfelelő módon használjuk, tároljuk és ápoljuk. A divatékszerek azonban gyakran mostohagyermekek ilyen szempontból és ezért gyakori, hogy egy-egy szép darabunk nem okoz sokáig örömöt. Először beszéljünk a tárolásukról!

2009.11.14 17:53

Ünnep, béke, szeretet, fenyőillat, halászlé, fahéjas süti ... De mit vegyek fel? Ami az ékszert illeti, segítek néhány gondolattal. De vigyázz!!! Szakmai vizekre is evezünk közben, mert feltett szándékom, hogy ne csak a külsődre legyek hatással.

2009.11.08 09:22

Randevú sokféle van. „Összefutunk” a kedvessel napközben, este együtt vacsorázunk, vagy moziba megyünk, és persze vannak sokkal intimebb randevúk is.

2009.10.31 10:57

Az állatfigurák gyerekesek, a színes ékszerek csak a fiataloknak valók, a gyöngy az öregasszonyok viselete… Se szeri, se száma az ilyen ékszerviselési „dogmáknak”.

2009.10.21 08:11

Sokan úgy hiszik, hogy télen egyszínű és sötétebb tónusú ékszereket „kell” viselni. A természeti motívumokkal díszített ékszerekre is rámondják: azok olyan tavaszias-nyárias dolgok.

Honlap készítés