MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

NAPLÓ
2014.03.31 07:36

Ön hogyan bírja az óra átállítást?

Önre hogyan hat az óraátállítás? Itt egy nagyon érdekes elemzés az óra átállítás hatásairól, a villamos energia felhasználás szempontjából. Engem eléggé elgondolkodtatott egy-két adat.

Óraátállítás

 

Például, hogy a téli és a nyári villamosenergia felhasználás között egyre csökken a különbség a légkondicionáló berendezések miatt.
Aztán az is érdekes - amire eddig soha nem gondoltam - hogy a skandináv országokban a hosszú téli éjszakák és a hosszú nyári nappalok miatt teljesen jelentőségét veszíti az óraátállításból eredő megtakarítások szempontjából, csak az Európával való egységes időzónába tartozás indolja az átállást.
Az is eléggé meglepett, hogy mindössze az éves fogyasztás 0,3 %-át spóroljuk meg Magyarországon az óraátállítással, ami egy napi fogyasztásnak felel meg és kb. 6 milliárd forintot tesz ki.
A megtakarításnak a döntő többsége a világításból származik, de egyre csökken, mert például egyre több helyen fényérzékelő szabályozza a közvilágítást.
Az elemzés szerint az emberi szervezet 2 nap alatt hozzászokik! Én mondjuk nem ezt tapasztaltam! És Ön?

Aki kíváncsi az egész elemzésre itt megtalálja: ELEMZÉS AZ ÓRAÁTÁLLÍTÁSRÓL

Honlap készítés