MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

NAPLÓ
2014.05.28 16:35

Micsoda? Tatu? Igen, ma a tatukról lesz szó. Az egyiket nemsokára gyakran látjuk majd!

Nemsokára kezdődik a 2014-es Labdarúgó Világbajnokság, alias foci VB. A nevezetes esemény kabala figurája Fuleco, a háromöves tatu. A választás szerintem tökéletes. Az állatka kizárólag Brazíliában honos és veszély esetén labdává gömbölyödik. Igaz, ilyenkor nem focilabdához, hanem inkább sárgadinnyéhez hasonlít.

Fuleco, a 2014-es Labdarúgó Világbajnokság kabala állata

Magyarországon a Szegedi Állatkertben láthatunk háromöves tatut. Ráadásul itt éppen az idén születtek kicsinyek, mintha a tatu pár csak a foci VB-t várta volna. Az alábbi képen éppen sárgadinnyeként lehet látni őket.

Tatu a Szegedi Állatkertben

Sikerült azonban egy tatus babafotót is találnom. A képen látható csöppség nem szegedi, hanem egy amerikai állatkertben látta meg a napvilágot. A tatu más nevei matakó, vagy armadillo. Az amerikai kontinensen akad belőlük hatöves és kilencöves változat is.

Tatu baba

Lássuk, hol is lehet még tatuval találkozni! Természetesen az Üvegpalotában. Miközben a jópofa üvegállatka - amely egyébként kilencöves tatu - leírását készítettem a webáruházba, megtudtam, hogy élő rokona remekül úszik. Igaz a páncélja kissé nehéz, de a cseles állat levegőt nyel és így marad fenn a vízen. Meg az is kiderült, hogy a kilencöves tatunak mindig néggyel osztható számú utóda születik.

Tatu miniatűr állatfigura az Üvegpalotában

Fuleco -t a foci VB ideje alatt (június 12. és július 13. között) sokszor látjuk majd. Aki unatkozna, amíg a többiek focimeccset néznek, az jöjjön el az Üvegpalota oldalára, olvasgasson az ékszerekről a Bizsutörténelem, vagy a Bizsu Suli oldalon vagy böngészgessen az ékszerek, vagy éppen a mókás állatfigurácskák között. Vagy itt van például ez az egyszerű ki videó Kattinson a képre):

Állatkás videó
Honlap készítés