MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

NAPLÓ
2013.05.22 10:12

Tudod mi a tiki?

Szeretném egy kicsit népszerűsíteni az ékszer- és bizsutörténelemről szóló sorozatot, amely régebben már szerepelt egyszer a hírlevelek tartalmában. Azóta már sokkan többen olvassák a hírlevelet és remélhetően ők is érdekesnek fogják találni a sorozat darabjait, amelyek összefüggő "tanulmányként" is elolvashatóak a publikus "Bizsutörténelem" menüpont alatt.

Annak ellenére publikus, hogy a kb. 2 év munkájával és nem kevés utánajárással (pl. a British Múzeumból kikért fotók, angol nyelvű szakmai anyagok fordítása, stb.) megírt anyag rövid idő alatt megjelenik majd más portálokon, ahogyan az elsőként publikált "Üvegtörténelem" anyaggal is megtörtént.

Szóval most ebből az ékszertörténeti anyagból következik egy kis ízelítő:

Tudod mi a tiki?

... Egy fejezet erejéig hagyjuk el a szecesszió uralta földrészeket és tegyünk egy kitérőt az európai ember számára egzotikus 18-19. századi Óceániára. Óceánia szigeteinek, szigetcsoportjainak kultúrája nem kapcsolódik szorosan egymáshoz, mindegyiknek vannak sajátságos, egyedi iparművészeti jegyei.

Cook kapitány tikije?

Új-Zélandon (maori kultúra) például irtóztak az ürességtől (horror vacui), a felületek szinte minden négyzetcentiméterét díszítéssel látták el. Díszítették a házak falát, a csónakok orrát és farrészét, ládikáikat, edényeiket és magas fokon művelték az arctetoválást. Faragványaik aprólékosak és magas színvonalúak. Jellegzetes ékszerük a hei tiki, röviden csak tiki. A hei azt jelenti, hogy nyakban lógó, a tiki szó pedig az emberi alak megnevezése. Jelentőségét pontosan nem ismerjük, egyes teóriák szerint termékenységi szimbólum és mint ilyen emberi embriót ábrázol. A tikit nők és férfiak egyaránt viselik. Kifejezetten személyes darab, amely öröklődik. Kinézetük rendkívül hasonló, anyaguk nefrit. A szemeket gyakran kagylóberakással emelik ki. A maori művészek máig is készítenek tikit ...

Honlap készítés