MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

NAPLÓ
2009.04.28 12:00

A nagy munka

A bolt előtti kis „zöld” sziget hányatott sorsáról már írtam egy párszor (lásd alább!). Most viszont – két év után – jelentős erők vonultak fel, hogy a teherautók és buszok által kifordított és porrá zúzott szegélyköveket pótolják.

A jelentős erők hajszálpontosan a következőkből álltak:

- 6 fő szakember

-1 db kisteherautó

-2 db vödör

-1 db seprű

-  db lapát

- 20-30 liter víz egy nagyobb műanyag kannában

-1 db spakli

- betonalapanyagok, úgyis mint cement és homokos kavics (magyarul: sóder :o)))

- 12 db új szegélykő

Amikor a bolthoz érkeztem már ott voltak és az előzményekről lemaradtam, amíg elszaladtam a postára. A kisteherautó a garázskapu előtt parkolt a tilosban, a már bevett módon. A 6 szaki úgy körülvette az aprócska szigetet, hogy az alig látszott.

A "helyzetfelmérő” alakzat így nézett ki: 1 fő guggolva szemrevételezett a hiányzó kövek felőli oldalon, 1 fő lehajlással szemrevételezett ugyanott, 1 fő a lapát nyelére támaszkodva nézelődött, 1 fő felfordított vödrön ülve nézelődött, 1 fő állva dohányzott, 1 fő az úttest szélén állt, hogy támogassa a forgalom lebonyolódását (értsd: bágyadt kézmozdulatokkal integet, hogy gyere má’ b……..g).

Az alakzat hosszú percekig viszonylag mozdulatlan volt, csak az általa kiadott hangok változtak. Üres utcaképnél „konzultatív” jellegű csevegés volt a jellemző. Autó áthaladása esetén felhangzott a „gyere-gyere”  felszólítás a „legyezgetéssel” megspékelve. Az óvatosabban manőverezgetők a „gyere-gyere” felszólítás bővített változatát hallhatták. Csinosabb női egyedek feltűnése esetén dal- és füttyfoszlányok csapták meg a fülemet, amiből – talán szerencsére – csak néhány szót lehetett konkrétan felismerni, mint pl. a „seje-haj”. A kórusnak az egyik tagja – általában aki először észrevette a közeledő nőstényt (bocsánat) – adta meg a „normál Á hangot”, majd sorban csatlakoztak a többiek, fokozatosan felerősítve a dallamot. A nótaszó érdeklődésük tárgyának  elhaladtával elhalkult, majd teljesen elenyészett a következő – dalolásra érdemesnek tartott – járókelő megjelenéséig.

A helyzetfelmérést követően a csoport egy kevéske élénkebb mozgást követően felvette a „dolgozó” alakzatot. Ez a következőképpen festett: 1 fő fél térdre ereszkedve betonba ágyazta a szegélyköveket, 1 fő támogatólag guggolt mellette (illetve néha be-besegített), 1 fő csípőre tett kézzel „ellenőrizte” a munka menetét, 1 fő továbbra is segítette a forgalom zökkenőmentes lefolyását, 1 fő (nem ugyanaz) dohányzott, 1 fő lapátnyélre támaszkodva szintén „ellenőrzött”. A vödör kellett a betonozáshoz, így nem volt ülőalkalmatosságként használható. A „dolgozó” alakzat által kibocsátott hangok megegyeztek a „helyzetfelmérő” alakzatban leírtakkal.

A serénykedést egy új szereplő megjelenése zavarta meg.  Az illető inget és zakót viselt, kezében kisméretű digitális fényképezőgépet szorongatott. Egyértelműen felettes és illetékes személy benyomását keltette. Az alakzatban résztvevők testhelyzete szinte semmit nem változott, csak a konkrét tevékenység maradt abba.

A kirakaton át nem lehetett hallani a társalgást, de a testbeszéd kifejezetten szakértői egyeztetésre  engedett következtetni. A kézmozdulatok alapján nyilvánvalóvá vált, hogy egy másik helyszínen felmerülő technikai problémáról lehetett szó, amelynek megvitatásában a team mindegyik tagja konstruktívan részt vett. A kissé hangosabb „nemá’ b….g” és hasonló szófoszlányok, valamint a gyakori „sercintések” sejtetni engedték a felfokozott hangulatot és azt, hogy komoly szakmai vita folyt, amelynek végén bólogatással megpecsételt egyezség született.

Illetékes Úr távozott és az alakzat visszamerült a betonozásba. Aztán egyszer csak varázsütésre mind a 12 db szegélykő a helyére került és ezzel a munkacsoport új alakzatot vett fel, mégpedig az „utolsó simítások” alakzatot. Ez imígyen állt össze: 1 fő (aki eddig féltérden betonozott) a spaklival visszavakargatta a földel kevert kutyakakit, 1 fő (aki eddig guggolt) kiöntötte a vödörből a maradék vizet, 1 fő seprűvel és lapáttal kissé kitakarította a sziget környékét, 1 fő visszarámolt a kisteherautóra, 1 fő laza testtartásban cigarettázott, 1 fő továbbra is a forgalmat felügyelte.

Aztán hipp-hopp eltűntek. A team teljes tartózkodási ideje kb. 1,5 óra volt, ami azt jelenti, hogy 9 emberórányi munkával került a helyére a 12 új kő. Ez annyi mintha egyetlen kő bebetonozásával 45 percet foglalatoskodott volna 1 személy …

Honlap készítés