MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

NAPLÓ
2008.07.11 09:42

Hogy kerül egy jogász vagy egy orvos az Üvegpalotába?

Hát kérem szépen sehogy, hacsak nem, mint vásárló. A névjegyemen, vagy a weboldal kapcsolati adatai között meglátva a nevemet, sokszor teszik fel a fenti kérdést a nevem előtt virító „dr.” alapján. De boltban is akad kíváncsi vásárló, akit érdekel az eladó személye. Ezért úgy döntöttem, hogy röviden bemutatkozom.

Lehet, hogy ezzel csalódást okozok, de nem vagyok sem jogász, sem orvos. A Budapesti Műszaki Egyetemen végeztem közlekedésmérnökként és a mérnöki oklevél után 3 évvel a doktorit is ott vettem át. 10 évet dolgoztam eredeti szakmámban – a közlekedésben – majd egy nagy csavarral a távközlésbe kerültem, közben gazdasági diplomát is szerezve.

A következő 10 évemet a távközlésben töltöttem, kisebb és nagyobb, közismert és kevésbé nagynevű cégeknél dolgozván. Szerettem ezt a világot, mert érdekes alkotó munkát lehetett végezni. Csakhogy elkövetkezett itt is a rohamos növekedés utáni stagnálás, amely tulajdonosváltásokat és átszervezéseket eredményezett. Állandó túlórázás, stressz, áskálódás, fúrás, robotszerű munkavégzés…. Ez lépett az alkotó munka helyébe. Mégis csináltam, reménykedtem, de egyszer csak – nem egészen saját kezdeményezésre – kívül találtam magamat a megszokott „office”-on.

Először csúnyákat gondoltam, többé-kevésbé az egész világot illetően. Eltelt jó néhány hónap, mire a lehetőséget kezdtem látni a helyzetben. Az üveg ékszerekbe 2004-ben szerettem bele - Prágában járva - és azóta is ott motoszkált bennem, hogy ez nekem való dolog lenne. 20 év után végre valami nőies dolog! És hiába mondta Petőfi, hogy

 

„Ne fogjon senki könnyelműen
A húrok pengetésihez!”

Én belefogtam. No nem könnyelműen, de azért nem is túl óvatosan. Most is sokat dolgozom, talán még annál is többet. Most is van stressz bőven, de egyvalami biztos nincsen: fúrás. Részben, mert önmagát az ember nem fúrja, részben meg ki lenne olyan elmebeteg, aki engem akarna megfúrni, és üveggyöngyről üveggyöngyre felépíteni az Üvegpalotát? Senki, mert ez az én saját „különbejáratú” álmom.

Honlap készítés