MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

NAPLÓ
2008.04.17 08:27

Utoljára írok kutyakakiról, ígérem

A boltocska előtti kis „zöld sziget” szerencsétlen sorsáról már többször írtam. Már magam is unom. Néha összeszorított foggal kiganézom és kész, mást úgyse tehetek. Nemrégen azonban baráti társaságban töltöttem egy estét …

Dumálgattunk, eszegettünk és iszogattunk is. A világ nagy dolgai mellett a mi kis életünk dolgai is szóba kerültek, így hát a boltocska is. Amikor a közterületi állapotokról meséltem, szinte egyszerre hördültek fel: „Mi van veled? Nem úgy ismerünk, mint aki nem tud megoldani egy ilyen apró-cseprő dolgot!!!”

Éjfél felé járt és hát jókedvűek voltunk. Jöttek a mentő ötletek, tréfásak és komolyak is, mint a zacskó osztogatás, fényképezés, tövises növény ültetése, stb. Rá kellett jönnünk, hogy csak erőszakos, vagy annak felfogható megoldás létezik. Hiába gondoljuk mi, hogy például zacskót osztogatni intelligens megoldás. Amikor egy kétajtós ruhásszekrény felépítésű gazdinak zacskót nyomnál a kezébe, hogy ugyan szedje már fel, azt ő biztosan agresszív lépésként értékeli és nagy valószínűséggel egyenszilárdságú válaszlépést fog tenni.

Aztán lehet még feljelentéssel fenyegetődzni, azon meg mindenki röhögni fog, mert úgy felesleges, ahogy van. Lehet tövises ágacskákkal körbevenni a szigetet, de miért a vétlen kutya bűnhődjön? Lennének még intelligens megoldások is, de azt meg intelligens, törvénytisztelő embereknek találták ki. De itt nem csak a kutyák sz…..k a közterület tisztáságára és kultúrált látványára, hanem - szerencsére egyelőre még képletes értelemben - a gazdik is.

Szóval elég hamar be kellett látnunk, hogy nincs eszköz a kezünkben a kutyakaki-mentesítéshez. Így aztán a végszó a társaság egyik tagjának végső elkeseredésében benyögött ötlete lett: „Szúrj le egy kis fejfát és írd rá: Buksi, tegnap sz…t itt utoljára!”  Már csak azért is ez lett végszó, mert a röhögéstől hosszú percekig nem jutottunk szóhoz.

Honlap készítés