MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

NAPLÓ
2007.11.19 07:41

Zöldkultúra ismét, avagy mire elég az iparűzési adó?

Hétfő van. Éppen egy hete annak, hogy megtelt a bolt kirakata előtti köztéri szemetes kosár.

Szerdára csinos szemétkupac gyűlt össze a tövében. Csütörtökön – esős nap volt – elvitték a tetejéről a „kissé” megrogyott esernyőt. Péntekre az eső és a szél szétterítette a kupac alkotó elemeit a környező kb. 30-40 négyzetméteren. Szokásos esetben összesöpröm a környéket, de most már egy hete nincs hova tenni, amit összesöpörnék.

Mindennap elhatároztam, hogy másnap elhozom a fényképezőgépet és megörökítem a ferencvárosi csendéletet. Szombaton volt a napja, hogy nem felejtettem el, így ez a napló bejegyzés képregényhez hasonló lett. A szemétkupac több nézőpontból:

Szemeteskosár 1. Szemeteskosár 2. Szemeteskosár 3.Feltehetően már a jövő évi – de az idén előlegként részben beszedett - iparűzési adóm is elfogyott, ezért nem tudják eltakarítani.

A bolt előtti jobb sorsra érdemes „zöldsziget” (amelyről már írtam egyszer) szegélyéből szinte már alig maradt valami az út felőli oldalon:

A zöldsziget 1. A zöldsziget 2.


A fa körüli növényeket a férjemmel ültettük, kb. 3-4 kg kutyagumi eltávolítását követően. Az egyik tövet azóta újraültettük, mert egy héten belül egyszerűn kihúzták a földből és elvitték.

A kis szigetet egy ronda, ámde praktikusnak gondolt kerítésfélével vettük körül, hogy legalább addig védje szerencsétlen növénykéket, amíg megerősödnek.

De a kiskutyák átbújnak alatta, a nagyok meg átvizelnek felette. Közben a „gondos gazdik” kaján képpel néznek be a boltba rám a kirakaton keresztül. Arcukra valami ilyesmi van írva: „Ha fejre állsz kisanyám, akkor is ide sz…unk! Ez itt a MI UTCÁNK, azt csinálunk vele, amit akarunk!” Egy kutyás öregúr még a használt papír zsebkendőkkel teli zsebét is rendszeresen odaüríti, akkor is, ha van hely a szemetes kosárban.

Én meg folytatom a sziszifuszi  erőfeszítést az ÉN UTCÁMÉRT …

Honlap készítés