MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

NAPLÓ
2008.07.02 08:21

Veleszületett vagy pavlovi paranoia? Avagy mementó egy madáritató tálacskának

A madáritató tálacska zöld volt, kicsi és vízköves. Cserépalátétből avanzsált madáritatóvá a nyári melegben, még tavaly. Pénzügyi szempontból nézve az értéke a nullával volt egyenlő, csak funkcionálisan szolgált jó célt. Most nem tudom, hol van és mi a szerepe.

 

A paranoia gondolata néhány nappal ezelőtt fészkelte be magát az agyamba. A bolt előtti kis „zöld sziget” (viszontagságait már taglaltam néhány előző naplóbejegyzésben) közepén fiatal facsemete áll. A vékonyka törzset megtámasztó fa keretre egy csövet eszkábáltam és megfelelő időjárási viszonyok közepette egy virág alakú szélforgót szoktam beletenni a nyitvatartás idejére. Szeretik a gyerekek, és talán megtöri egy kicsit a sziget egyébként lehangoló sivárságát, amelyet növények többszöri telepítésével nem sikerült elérni, a kutyás társadalom támogatásának hiányában.

A szélforgó szárát alul átfúrtuk és egy lakatot szoktam ide befűzni, hogy a forgót ne lehessen kihúzni a csőből. Pár nappal ezelőtt két fiatal srác – akiket a közeli Internet kávézó előtt szoktam látni dohányzás közben -  csodájára járt a szélforgó biztonsági berendezésének. Miközben az egyik mutatta a másiknak, jókat röhögtek. Nem hallottam mit mondtak, de jókedvük nyilvánvaló volt.

Elgondolkodtam, hogy vajon mi a nevetség tárgya? Az „ördögi” ötlet, a puritán kivitelezés, vagy egyszerűen azért röhögnek ki, mert beteges gondolatnak tartják a szélforgó – amelyet komoly 1500,- Ft-ért szereztem be – bebiztosítását lopás ellen? Kicsit el is szégyelltem magam.

Aztán tegnap kinn felejtettem a kis zöld madáritató tálat a szigetecske sarkán. Már az Üllői úton futva a metró felé jutott eszembe. Magamban legyintettem: csak nem visznek el egy ilyen kicsi, zöld, vízköves műanyag tálat! Eszembe jutott a szélforgó ügy, és már csak azért sem fordultam vissza. A fene sem fog a paranoia miatt visszamenni, kinyitni a boltot (megvárni, míg fel megy a rács, meg lemegy a rács), amiatt a vacak tál miatt. Ki a ludvércnek kellhet egy olyan? Ott lesz az még holnap is!

No hát, nem volt ott. Valakinek kellett a kicsi, vacak, zöld, vízköves műanyag tálacska. Szegény! Hányszor rúgták fel vízestül, úgy hogy 10-12 méterről hoztam vissza… Remélem legalább egy szép növényt dédelgető cserép büszke alátétje lett, és ismét virágot itathat.

Mindenesetre a lakat a szélforgó szárán – röhej ide, röhej oda - úgy jó, ahogy van. Sőt! Lehet, hogy kevés is …

Honlap készítés