MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

NAPLÓ
2012.10.01 11:30

Majd adok én neked vállalkozói igazolványt …

Bolt bezár, telephely megszűnik, új vállalkozói IGAZOLVÁNY szükségeltetik. Szerintem. Meg a könyvelőm és a számviteli törvény szerint … Azt hiszem. Az okmányiroda szerint meg nem. Szerinted ki húzhatja itt a rövidebbet? Naná, hogy én …

Elektronikusan adatbeküldés, igazolványcseréhez online időpontfoglalás. 2 nap múlva telefoncsörgés: Jó napot, megérkezett az adatmódosítás, de még nem adta le az IGAZOLVÁNYÁT. Jó napot, foglaltam időpontot és leadom, de szeretnék újat.  Minek?  Mert szükségem van rá. Nincs rá szüksége, csak egy igazolásra. A jövedelemadóról szóló törvény alapján – ergo az Adóhatóság és a könyvelőm szerint – pedig kell. De mondom, hogy nem kell. De én mégis szeretnék. Van valami akadálya? Nincs, de felesleges. Azért én mégis szeretnék, mert ha mégse, akkor én fizetem a büntetést. De az új IGAZOLVÁNY 3000 Ft-ba fog kerülni.! Rendben, viszlát. Viszlát.

Na elérkezett a nap, amikor személyesen is találkozhatunk. 10 perc újabb küzdelem: de nem, de igen, de nem, de igen …., végül 3000 Ft befizet. 3 hivatalnok 20 percen keresztül váltakozó sikerrel menüpontot keres a rendszerben. Végül megszületik az IGAZOLVÁNY. Utolsó fejcsóválás, átadás. Viszlát, viszlát.

2 nap múlva csörög a telefon. Jó napot, leellenőriztem a vállalkozását és probléma van. Mi a probléma? Nem jó már a bejelentés, amit tett a webáruházra. Miért nem? Mert megváltozott a tevékenység elnevezése. ??? „Csomagküldő kereskedelem” helyett „csomagküldő internetes kereskedelem” lett. Ezért újból be kell jelenteni. Ezért az egy szóért? Igen ezért. Biztos, hogy ezért újból be kell jelenteni? Biztos, nézze meg, hogy az ÚJ VÁLLALKOZÓI IGAZOLVÁNYÁBAN már a tevékenység új neve van, és az nem egyezik a nyilvántartással. És ez most megint pénzbe kerül? Igen, 3000 Ft, én mondtam, hogy nem kell IGAZOLVÁNY. Mi köze ehhez az IGAZOLVÁNYNAK? Az, hogy módosítani kellett. És ha nem kértem volna IGAZOLVÁNYT, akkor nem módosult volna a tevékenység neve? De igen, és Önnek kötelessége követni, hogy milyen szabályok vonatkoznak Önre, egyébként meg örüljön, hogy telefonálok és nem idézem be! Nem lehet, hogy pikkelni tetszik rám az IGAZOLVÁNYCSERE miatt? Na de hogy képzeli ezt, felháborodás fenyegetés, határidő.

Néhány nap múlva beballagok. Más ügyintéző: Mi járatban? Elmond. Nem érti. Elmond másiknak. Ketten nem értik. Elmond harmadiknak, hárman nem értik. Telefonálnak. Mindegyik máshová. Aztán elővesznek egy nyomtatványt. Ki kell tölteni és megadni a módosított adatokat. A tevékenységet pedig be kell ikszelni. Kitöltök, nézegetem, mert csak „csomagküldő kereskedelem” van, „csomagküldő internetes kereskedelem” nincs. Mondom a problémát. Nem értik. Telefonálnak. Pedig azt kell beikszelni! De az megváltozott, azért zavartak el ide. Akkor is azt kell, másik nyomtatvány nincs. 3000-ért? 3000-ért. És ha most sem lesz jó, nem drága egy kicsit ez a totószelvény, ahová csak 1-et lehet ikszelni? Ők vállrándítás. Én fogcsikorgatás, fizetés.

Csúnyát gondolok1 hét múlva postás jön. Találd ki, mi van az igazoláson, amit kiküldtek, 3000-ért: „Csomagküldő kereskedelem”. Találd ki, mit gondolok a képen? A helyes megfejtőknek küldök kedvezménykupont!

Honlap készítés