MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

NAPLÓ
2014.05.05 07:35

A Rubik kocka születésnapja és természetesen lesz szó ékszerekről is

Április 25-én nyitották meg a 40 éves Rubik kocka (bűvös kocka) születésnapi kiállítását. Sajnos nem Magyarországon, de ez egy másik történet ...

Gondolt már arra, hogy vajon hogyan néz ki a belseje? Hogyan lehet minden irányban elforgatni a kis kockákat a nagy kocka bármelyik helyére "eljuttatni"?

Az eredeti darab esetében a kocka hat oldalának középső elemeit egy hat tengelyből álló szerkezetre rögzítették fixen. A többi kockát a fixek mellé csak be kellett csúsztatni és azokat az éleken, illetve a sarkokon lévő "peckek" tartották a helyükön. Az újabb változatban már egy belső gömbben vannak a tengelyek. Az új megoldás csökkenti a súrlódást, így könnyebb mozgatni.

Az új Rubik kocka belseje

 

A nagyvilágban tett szokásos kalandozások után az Üvegpalota háza táján is szétnézünk. Több ékszer újdonságot is szeretnék bemutatni. A "Provence" nyaklánc, karlánc és fülklipsz fő jellegzetessége a különleges színe. Csak néhány darab jutott hozzám ebből az érdekes - a levendula kékhez közeli - színváltozatú gyöngyből, ezért csak ez a néhány darab ékszer született belőlük, óarannyal és a kristály áttetsző ragyogásával kombinálva.

Provence üveggyöngy ékszerek

 

A nyárias jellegű "Bianka" és a "Zefír" ékszercsaládok egymással variálható hófehér, illetve kristályosan áttetsző gyöngyökből készült ékszerekből állnak. A "Zefír" nyakláncokat - ahogy azt a nevük alapján is sejteni lehet - alig észrevehető, damilszerű szálra fűzött, különféle alakú gyöngyök alkotják. Mivel szinte csak a több sorban szabálytalanul felfűzött gyöngyök látszanak, különlegesen könnyed és szertelen ékszert alkotnak.

Zefír fehér üveggyöngy ékszerek

 

A "Bianka" nyaklánc ugyanakkor egy szépséges, szimmetrikus felépítésű nyakék, hasonlóképpen a karláncokhoz. Ennek ellenére bátran összekombinálhatjuk a "Zefír" nyakláncot a "Bianka" karlánncal és fülbevalóval, vagy a Bianka" nyakláncot a "Zefír" fülbevalókkal. A kombinációk akár egy esküvőn is megállják a helyüket, ha egy kicsit légiesebb és fesztelenebb megoldásra vágyunk a ma annyira divatos kristály ékszereknél.

Bianka fehér üveggyöngy ékszerek

 

A "Zefír" nyakláncnak piros változata is van, amely szintén egy nyárias, vagy akár "menyecskés" ékszer modell.

Zefír piros üveggyöngy ékszerek

 

Jó böngészést és kényelmes vásárlást kíván az Üvegpalota!

Honlap készítés