MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

NAPLÓ
2009.03.03 07:59

A gall kakas

Már megint nagyon régen írtam a naplómba. Alapvetően azért, mert végignézve az utóbbi bejegyzéseket, színtiszta nyavalygássá fajult a dolog. Ezért – saját magam utasítására - most egy darabig csakis pozitív kicsengésű dolgokat „vethetek monitorra”. Így aztán ma francia nyelvleckét vehetsz ingyen. :o))

A magas, fiatal és csinos hölgy már nyitáskor szinte „beesett” a boltba. Siethetett, mert lihegve kérdezett rá a kakas üvegfigurára. Attól félt, hogy talán már nem lesz meg, mire ideér. De ott volt, peckesen állt a kirakatban, fejét kukorékolásra emelte.

A gall kakas


Kérte a kakast és miközben doboz után néztem, megkérdezte, hogy hol van a legközelebbi zöldséges. A Ferenc teret említettem, mire ő egy olyan dobozt kért, amibe még egy grapefruit is befér a kakas mellé. ???

Megosztottam vele abbéli aggályomat, hogy az üvegből készült kakas és a grapefruit esetleg nem jól tűrik egymás szomszédságát. Felajánlottam neki egy törött hógömb dobozát a grapefruit számára. Kifizette a kakast és elment.

Kb. 10 perc múlva ott volt a grapefruittal és kakassal. Mert futárral el kell küldeni ezeket és szeretne segítséget kérni a futárkész csomagoláshoz. Hát én aztán nem vagyok semmi jó elrontója. Kibéleltem a kakaska dobozát a „hosszú útra”, a grapefruitot betettük a néhai hógömb helyére. A dobozokat beletettük egy vastag – borítékszerű – papírzacskóba. Mielőtt lezártuk volna, még valami eszébe jutott: szüksége volna egy üdvözlő kártyára is.

Adtam neki kártyát is, tollat is. Nagy lendülettel a kezébe kapta a tollat, majd rámeredt a papírra. Aztán megkérdezte tőlem, hogy mondják (írják) a franciául azt: „gall kakas”.  Na hát erre készülj fel, amikor boltot nyitsz! Lövésem sem volt. Angolul elég jól boldogulok, de talán 3 francia eredetű szót vagyok képes nagy hirtelen felidézni magamban, aminek az egyike a „merci”, az is a csoki miatt.

Na de a hölgy nem hátrált, körülnézett és felfedezte a számítógépet. Felragyogott és megkérdezte van-e Internet kapcsolat. Van! Szuper, irány a Google! Beírtuk, hogy gall kakas, mire az első találat mindjárt ez volt: A gall kakas, franciául „coq gaulois” évszázadok óta jelképezi a francia küzdő szellemet és dicső származást ….

Nosza ráírta a kártyára a varázsszót: "coq gaulois", majd turkálni kezdett kisméretűnek nem nevezhető táskájában. Rúzst vett elő, gondosan megfestette ajkát, majd egy rúzsos-cuppanóst nyomott a gall kakas feliratú kártyára. Kártya be a dobozba, doboz becsuk, csomagolás befejez. Megköszönte a segítséget és kifelé menet már tárcsázta is a futárszolgálatot (ennek a számát is az Interneten néztük meg) és kérte őket a „Medikusba” (presszó az Üllőin).

Tanulságok: mindent meg lehet oldani, az Internet hasznos, a szerelem nagyon jó dolog, az élet meg vidám! :o))))

Honlap készítés