MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

NAPLÓ
2010.06.28 08:56

A félnapot dolgozó kisvállalkozó, avagy ahogy mások látnak engem

Néha fel-felbukkan egy-egy régi ismerős 3-5-10 év távolából, „benéz” hozzám és megállapítja milyen jól kitaláltam én ezt a dolgot, tök jó, mert csak fél napot dolgozom. Meghökkenek ugyan a gondolatmeneten, de olyan nagyon nem zavart, hiszen mit tudhat ő az én életemről?

Sajnos azonban rá kellett döbbenjek, még a legközelebbi ismerőseim zöme is azt gondolja: az én munkám mindössze a napi 4 órás boltban „ücsörgésből” áll. Fel sem merül bennük, hogy

 

 • Hogyan lesz az áru? Ki és mikor böngészik át több száz terméket, hogy milyen színű, milyen hosszú, milyen stílusú legyen és mennyiért? Ki és mikor állítja össze a megrendelést, küldi el, válaszol a felmerülő kérdésékre? Ki és mikor ellenőrzi a proforma számlát tételről tételre és fizeti ki az árut? Ki és mikor ellenőrzi a megérkező szállítmányt, hogy épségben minden megérkezett-e és reklamál, ha esetleg valami probléma van?
 • Hogy kerül az áru a boltba? Ki és mikor viszi fel a termékeket a készletnyilvántartásba, vételezi és árazza be őket? Ki ad nekik cikkszámot és nevet? Ki tesz rájuk fel az árcédulát és helyezgeti el őket a boltban?
 • Hogyan kerül az áru az Internetre? Ki és mikor készíti el az új termékek adatbázisát? Ki méri le az ékszereket darabonként, ki írja a termékleírást és állítja be a különböző megjelenési paramétereket? Ki és mikor fényképezi le a termékeket, végzi el a fotókon az utómunkát, hogy a feltöltés közbeni tömörítést túlélve még élvezhető képek maradjanak?
 • Ki és mikor veszi fel a telefont, illetve válaszolja meg az e-maileket, amikor a látogatónak vagy a vevőnek kérdése van? Ki tartja karban a regisztrációkat, ki segít?
 • Megrendeléskor ki és mikor készíti el a számlát, címezi meg a küldeményt, írja meg a feladáshoz szükséges „cetliket”? Ki és mikor csomagolja be a megrendelt terméket és viszi el a postára? Ki ad visszajelzést a vásárlóknak arról, hogy milyen státuszban van a megrendelésük?
 • Hogyan és mikor lesz csomagolóanyag, amiben átadásra, ill. feladásra kerülnek a termékek? Ki és mikor rendel, vagy vesz dobozt, borítékot, ragasztószalagot, tűzőgép kapcsot?
 • Ki és mikor mos kirakatot, vitrint, tükröt ill. takarít a boltban? Ki és mikor vesz tisztítószereket, tartalék izzót, WC papírt?
 • Ki és mikor adminisztrálja a teljesített megrendeléseket, vagy az eladott termékeket? Ki tartja karban az aktuális készletet a webáruházban és a készletnyilvántartásban, ki készít napi pénztárzárást és havi készletzárást?
 • Ki és mikor vezeti a bevételeket és a költségeket, készíti össze a könyvelőnek a számlákat, a pénztárzárás bizonylatokat és a többi „papírt”? Ki és mikor viszi el neki?
 • Hogyan kerül a látogató a webáruházba és a vevő boltba? Ki és mikor „egerészi” át a reklámozási lehetőségeket, köt szerződéseket, ír bemutatkozó anyagokat, készít képeket? Ki és mikor állít be különböző rendszerekben kampányokat? Ki és mikor dönt arról, hogy a levelesládában landoló sokféle ajánlatból mit érdemes és mit lehet anyagilag megvalósítani?
 • Ki és mikor ír hírlevelet, naplót, bizsu sulit? Ki és mikor kutatja az üveg- és ékszertörténeti eseményeket? Ki és mikor fejleszti a webáruház tartalmát, kinézetét?
 • Ki és mikor igyekszik piaci információkat szerezni (divatirányzatok, árak, stb.)? Ki és mikor tanulja meg a szükséges programok (webáruház, készletnyilvántartás, számlázás, Google Adwords, Facebook, stb.) működését és használatát fejlesztésről fejlesztésre és frissítésről frissítésre?
 • Ki vizsgálja felül a szállítási költségeket, amikor a Magyar Posta árat emel?
 • Ki és mikor viszi el a pénztárgépet kötelező éves zárásra, ÁFA átállításra?
 • Ki és mikor követi nyomon az érvényes törvényeket, szabályokat? Ki rohangál jegyzőhöz, önkormányzathoz, adatvédelmi biztoshoz, a működési engedély, a TEÁOR szám, a vállalkozói igazolvány, az adatvédelmi nyilvántartási szám, és ki tudja még milyen egyéb dolgok ügyében?
 • Ki és mikor pakolja ki az egész boltot, ha „felrobban” a kőpadló? Ki és mikor rohangál anyagot venni, mesterembert keresni?
 • Ki töri állandóan azon a fejét, hogy mit fejlesszen, mit változtasson, hogy jobb legyen? Ki csinálja meg ezeket az újításokat?


És még folytathatnám a sort …

De ez nem egyedi eset, én észreveszem mások munkáját is. A könyvelőm is csak akkor nem dolgozik, ha elájul az irodában és a családja „erőszakkal” haza viszi. Az általam ismert emberek zöme nagyon sokat dolgozik. Akiknek saját vállalkozása van, azok pedig egy kicsivel még többet, mondjuk éjjel-nappal. A legközelebbi ismerőseim, a „bolt-szomszédaim”, az üzleti partnereim ….

Nagyon valószínű, hogy az ismerőseim nem számítanak reprezentatív mintának az ország egészére nézve. Ennek ellenére azt gondolom, hogy aki a mai Magyarországon tényleg dolgozik, annak nagyon sokat kell … Fél napot dolgozó magyar kisvállalkozó szerintem nem létezik, csak legfeljebb olyan bűnöző, aki annak próbája álcázni magát.

Honlap készítés