MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

NAPLÓ
2007.11.08 07:32

A piac lélektana – 2. rész

A nyár folyamán a főváros legismertebb bolhapiacán is eltöltöttem egy forró délelőttöt.

Jobb oldalamon érmeárus, aki több mint 10 éve ott tölti minden hétvégéjét. Törzsvásárlói köre tudományos arckifejezéssel rostálgatja az új szerzeményeket. Egy-egy ritka példány kiérdemli a csücsörítéssel vegyes bólogatást. Fogyogattak is az érmék szépen.

Bal oldalamon „retro” játékgyűjtemény: műanyag Plútó kutya, lemezpersely a piros nyelvét öltögető kutyával és más lemezjátékok,  2 cm-es műanyag kisautók (a 60-as években a trafikban 1,50 –ért lehetett kapni), gyufacímkék, legalább 20-30 éves bababútorok és babakonyha, stb. Vevő érkezik, rágyógyulván a kis műanyag autócskákat tartó dobozra. Az árus vár néhány másodpercet, majd odalép. Kiemel a dobozból egy kisautót, és külön teszi:

- Ez a kedvencem, nagyon ritkán lehet hozzájutni.

-   Mennyibe kerül? – kérdi a vevőjelölt.

-   Ez nem eladó, a többi 200,- Ft. – mondja az árus.

-  De ha én mégis azt akarnám megvenni?

-  Mondom, hogy nem eladó. Azt hiszem megtartom.

- De nekem az kell. Mondjon egy árat.

-   Nyolcszáz – mondja ki az árus az összeget

Én magamban, mint a lottóreklámban: „Mennyi??????? Nincs az a … aki ezt ennyiért megveszi.” DE MEGVETTE!!! Kb. Kétszázezer forint volt csak az egyik zsebében.

Alighogy távozott, nagydarab szakállas ember érkezett a játékpulthoz. Szakértő szemmel kezdte mustrálgatni a „játéktörténelmi ritkaságot”, a narancssárga Plútó kutyát. Árusunk már ott is volt, 2500-ről indította a licitet. Svédküllemű emberünk pókerarcán nem mutatkozott érzelem.

-         Na még körülnézek – mondta és elballagott.

Az árus egy szót sem szólt, csak megvonta a vállát, mint akinek mindegy, eladja-e vagy sem. (Egyébként a forgalom alapján, amit lebonyolított néhány óra alatt, akár mindegy is lehetett volna.) Az áldozat kb. 40 perc múlva érkezett vissza, sajnos túl egyértelműen a játékpultot célozta meg. Ő még nem tudta, de már vesztett. Árusunk mellett a Mattel nemzetközi értékesítési igazgatója valószínűleg „smafu”. Pontosan tudta, hogy most érkezett el az ő pillanata. 40 perc alatt jelentősen leértékelte a forintot és a licitet nem lefelé, hanem felfelé indította. Ezzel teljesen meglepte vikingünket, akinek ettől már lemállott a pókermaszk az arcáról és megduplázódott a verejtékcseppek száma a homlokán. Kifejezetten megkönnyebbült, amikor hosszas küzdelem árán sikerült visszatornáznia Plútó kutya árát az eredeti összegre. Láthatóan győzelemként értékelte az eredményt és peckesen vitte el új szerzeményét.

Szóval a piac más világ: műanyag kisautó és Plútó kutya kétezerért, blúz és szoknya kétszázötvenért. Bár határozottan vidám hely a piac, levontam a tanulságot és nem keresem a vevőimet ilyen helyen többé. Ékszert az ékszerboltból!!!

Honlap készítés