MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

NAPLÓ
2009.03.28 12:52

Itt a tavasz

Hóvirág, rügyfakadás, nyitnikék, tavaszi szél (mely köztudottan vizet áraszt), szerelem, „Lila ákác”: a tavasz természeti, néphagyomány szerinti és irodalmi ihletésű jelei. De vajon miből lehet tudni a Bokréta utcai bolt környékén, hogy itt a tavasz?

Igaz, ami igaz: ha egy kicsit beljebb jössz az utcába és elhalkul az Üllői úton dübörgő forgalom zaja, hallhatsz egy kis madárcsiripelést. A galambok is kétségbeesett sietséggel tördelik a kevés számú kopasz fa ágait fészekrakó anyagként. De a tavasz közeledtének ennél sokkal kézzelfoghatóbb jelei is mutatkoznak már:

  • A Klinikák utcai metró megállónál lévő 5 négyzetméternyi boltocska elé kiakasztott kínálatban megjelentek a vékony, egyszer használatos 100 % kínai blúzok. Vidáman lobognak a tavaszi szélben, játékos-színes foltokként az Üllői út kavargó porában.
  • Egyre több – a szétnyíló kabátok alatt – a csípőnadrág és a top között kitüremkedő „pocihurka”. Bár megjegyzendő, hogy a divat lassan változóban van, és mintha most egészen más testrészek kerülnének a „középpontba”.
  • Megtette tavaszköszöntő próbaútját a Bokréta utcában a „Halál angyala”. Belőle nem sokat látni: fekete szegecses bőrruha, háborús rohambilire emlékeztető fekete bukósisak, motoros szemüveg és csizma. Csak a fonott, hátközépig érő copf az, ami     személy szerint belőle látszik. A motor olyan bőgéssel vág át az utca csendjén, hogy az ebédi  utáni szundikálásból nyugdíjasok és csecsemők százai ébrednek szívdobogással, illetve sírva. A boltban megcsörrenek a vitrinek. Most még ritkábban, de nyáron napi 4-5 alkalommal is végighúz a megszokott útvonalon. (Ilyenkor természetesen nem hallani a madárcsicsergést, meg persze semmi mást sem …)
  • A babakocsikban taszigált ruhakupacokból már ki-kilátszik a kisbabák pofija és apró kezecskéje is (a lábikókra még várni kell :o)).
  • Végre – többhetes várakozás után – sikerült lemosnom az Üvegpalota (nem virtuális) kirakatát. Eddig vagy nagyon hideg és szeles volt az idő, vagy szakadt az eső. Ezek a dolgok rendkívül kellemetlenné, vagy teljesen feleslegessé teszik a fent említett műveletet.
  • Megjelent a doboz sör a „nagydarab ősz pasi”   másik kezében. A "nagydarab ősz pasi” mindennap délután kb. fél öt és fél hat között halad el a bolt előtt. Egyik kezében nagyteherbírású – valamelyik „globális” kereskedelmi lánc logójával ellátott - műanyagszatyor, a másikban – kizárólag „idényben” - egy nyitott doboz sör. Gondolom mire haza ér, el kell fogynia … :o)).


Egyszóval biztosan itt a tavasz!

Honlap készítés