MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

NAPLÓ
2010.07.23 12:11

A rózsaszín párduc nagyot ugrik, avagy pillanatképek az Internet szolgáltatásról – 1. epizód

Azelőtt is bosszantott, ha kimaradozott az Internet szolgáltatás. Mióta az Interneten dolgozom, azóta egyenesen feldühít. Az idők folyamán magentába borult szolgáltatóm elég gyakorta szolgáltat okot egy kis dühöngésre. Az apróbb szolgáltatási szüneteket meg sem említve csokorba szedtem az elmúlt négy év „legszebb” történeteit. Az elsőt lásd alább!

A rózsaszín párduc és a szőke nő – 1. epizód

2006 szeptemberében indult az Üvegpalota webáruház. Az első három hónap egy rémálom volt. Adatfeltöltés közben, beállítások közben, tartalom fejlesztés közben, „bankolás” közben, és egyébként meg napi 5-10 alkalommal egyszerűen „leszakadtam” a hálózatról. A modem megszűnt adatforgalmat jelezni, ledecskéi elsötétültek, majd újraindította magát. Közben persze minden mentetlen dolog elszállt és az adatfeltöltést, vagy tranzakciót, vagy bármit lehetett elölről kezdeni.

2-3 naponta bejelentettem telefonon, de először még elhinni sem akarták a dolgot. Mindig „megpingették” a modemet és az a tetű – mint ahogy a fogorvosi váróteremben is megszűnik a fogfájás – akkor bezzeg működött. Mondtam én, hogy az egész valahogy egy kontakt hiba szerű jelenségre emlékeztet, de szerintük ilyesmi egyszerűen nem lehetséges. (Hangsúlyból érezhető „háttérjelentés”: majd ez a liba fog itt nekünk eszet osztani.)

Aztán úgy az első másfél hónap után egyszer csak szerencsém volt és az egyik telefonos panaszkodás során a modem éppen akkor vesztette el az eszét, amikor a szolgáltató munkatársa kontaktusba akart lépni vele. Hoppá!

No jöttek úgy fél nap múlva, a koszos cipőjükkel végig gyalogoltak a nappali és a dolgozó szőnyegén és kicserélték a modemet. Azt hitték, hogy győztek, és kb. 3 órán keresztül én is. Ekkor azonban az új modem pontosan azt a hisztit adta elő, amit megboldogult elődje. Megint telefonálás.

(Itt tennék egy kitérőt a hibabejelentés telefonos módját illetően: tárcsázol, kapcsolás, zene, üdvözlés, közérdekű közlemény felolvasása, menü-labirintusban való kóborlás, azonosítók és jelszavak megadása, minden munkatársunk foglalt, a kapcsolásáig kérjük várjon,  zene, pár perc múlva ismét bemondás, hogy várjunk még, zene ….. 5-35 perc ugyanez ………… és végre kapcsolják, és akkor megkérdezi, hogy ki vagy és mit akarsz. Csak azt tudnám, hogy mi a pitvarnak kell megadni az azonosítót és jelszót, ha az ügyintézőnek is be kell kérnie, hogy bármit is csinálhasson! A rekordom egy ilyen hívás teljes lebonyolítását illetően 42 perc!!!)

Na szóval ott tartottunk, hogy új modem. Ismét kiküldtek egy csapatot, ismét át a szőnyegen, végignéztek mindent, nem találtak semmit. Ekkor végre a házon kívüli dolgokra kezdtek gyanakodni és másnap egy csoport végigpásztázta a ház és az oszlop közötti vezeték szakaszt és az oszlopon lévő „kütyüt”. Semmit nem találtak,  megint lezárták az ügyet.

A jelenség maradt, de már annyira elegem volt az egészből, hogy nem jelentgettem be. Aztán eltelt ismét egy hónap és szeles-esős november kezdett lenni. A szélben „vidáman” lengedeztek a kábelek és jelenség olyan gyakorivá vált, hogy szinte lehetetlen volt dolgozni. Nem volt más választásom, megint telefonálni kellett. Már ott tartottam, hogy a szignál első taktusainál is dührohamot kaptam …  Természetesen hiába meséltem el az összes előzményt, elölről kezdődött minden: modemezés, szőnyegtiprás, oszlopmászás, semmi … Megint bejelentés ….

Valószínűleg a hibaelhárító részlegen legendává válhattam, mert már őket is kezdte bosszantani a dolog. (Hangsúlyból érezhető „háttérjelentés”: Nagyon unjuk már az öreg <sípjel1>-t, valamit csináljatok a <sípjel2> netjével, mert <sípjel3> szúrom magam, ha megint telefonál!)

November végén egyszer csak megjelent az „elit alakulat”, amely 1 fő udvarias és szimpatikus kinézetű, az eddigieknél legalább 10 évvel idősebb munkatárs volt. Úgy látszik, ő egyedül sem félt kijönni a helyszínre. Felmászott az oszlopra, azt mondta: „aha” és kicserélte a kütyüt, ami szerinte beázott és ezért „kontakthibás” volt. („<Sípjel>” gondoltam ekkor én!) Ez mindösszesen 5 percet vett igénybe. Mind a ketten reményünket fejeztük ki, hogy nem találkozunk többet és visszaültem dolgozni. Nem nagyon bíztam már semmiben, de aztán eltelt egy óra … aztán kettő … aztán egy nap … aztán kettő … aztán hetek és EZ a hiba nem jelentkezett többször.

Az általam levont konzekvencia: a kb. 18-20 „szakemberből” egy ért ahhoz, amit csinál, és ráadásul eszükbe sem jut, hogy oda kellene figyelni arra, amit az ügyfél mond.

1. epizód vége

Honlap készítés