MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

NAPLÓ
2008.03.24 08:20

Variációk egy Postára – 3 rész: a jók

Az alábbiakban folytatódik a postai élményekről beszámoló sorozat. Az első és második részt lásd valahol alább! Ezekben a részekben nem éppen a legkellemesebb élményeimet osztottam meg Veled kedves olvasó, de a sorozat úgy kerek, ha jó is naplóba kerül.

Van egy posta Budapesten, nagyon közel egy nagyon nagy templomhoz. Akkora nagy templom, hogy akár Bazilikának is hívhatnánk. :)  No! Ez a posta a csomagfeladók Kánaánja. Eddig három különböző munkatársuknál adtam fel csomagot. Profik voltak, gyorsak, udvariasak és segítőkészek. Karácsony előtt igazán sok csomag megy ide-oda, nos alig kellett várni, még akkor is, ha többen voltunk.

Januárban és februárban begipszelt jobb kézzel vittem a csomagokat, segítettek és még meg is kérdezték, hogy vagyok, mikor szabadítanak meg a gipszemtől. Nem szidtak meg, pedig ezidőtájt nem volt igazán élvezhető a kézírásom. Alapban is rondán írok, de gipszes kézzel meg aztán pláne! Nem morogtak, szó nélkül silabizáltak, és ha kellett olvashatóra javították a macskakaparást. Érdekes módon itt egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy az e-értesítést ne kaptam volna meg.

Egy másik eset egy külföldi úriember által magyarországi címre – itt szintén van Bazilika, és közel van a Dunához - kézbesítendő ajándékával esett meg. Feladtam – munkaidőn túli kézbesítést kértek – és vártam. Nem jött az értesítés, ezért a Posta weboldalán néztem meg, hol tartunk. Hát látom ám, hogy délelőtt próbálták kézbesíteni. Aztán másnap megint. Erre ideges lettem és rögvest panaszt is tettem a központi ügyfélszolgálatnál. Tulajdonképpen jó, hogy megtettem, mert különben soha nem tudtam volna meg, hogy mi történt.

A cím egy üdülőterületi cím volt, ahol nyaralók álltak és télvíz idején teljes volt a kihaltság. A postás sem talált senkit, de visszafelé ballagván elcsípett valakit, akinek rémlett, hogy a címzett külföldre ment férjhez, és amíg nem lakott itt, a lányához kérte a küldeményeket. Ment a csomag másnap a lányhoz, de nem volt otthon senki. Csomag ismét vissza. A postán – visszaadáskor – meghallotta az „illetékes levélpostás”, hogy mi történt, és amikor hazafelé menet találkozott a címzett lányával, szólt a csomag miatt. A leány szaladt az anyjához, másnap az anya szaladt a postára és átvette a csomagot.

Vagyis amíg én csak „töketlenkedést” láttam, a színfalak mögött többszereplős gigászi küzdelem folyt, hogy a csomag célba érjen. Minderről levélben részletesen tájékoztattak. Mivel a levélen telefonszám is volt, fel tudtam hívni a posta vezetőjét egy „köszönöm” végett.

Honlap készítés