MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

NAPLÓ
2007.08.09 09:50

10 jó ok arra, hogy miért nem kapsz nálam 300 Ft-ért fülbevalót!

Amolyan „nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek” típusú naplómorgás lesz ez. Bár a hozzáértő szemek általában felismerik az értéket, akadnak nem is kevesen, akik a „hát ez borzasztóan drága” megjegyzéssel illetik a választékot.

Például amikor a gyermeknek vett 20-30 ezer forintos mp3 lejátszóhoz soknak találják a 2.490,- forintos „nyakba akasztót”, miközben a nyaklánc anyagértéke majdnem biztosan több!

Nemrégiben is egy fiatalabb hölgy rábökött egy fülbevalóra – egy gyönyörű fekete lapolt gyöngy és egy metálbevonatos tetraéder kombinációjára (990,- Ft) – és közölte, hogy ő ilyet 300,- Ft-ért látott. Nem mondtam neki, hogy akkor menjen vissza érte nyugodtan, mert nálam még a „nemvevő” is szent. Azt mondtam, hogy az nyilván nem üveg és kétségeim vannak a fémötvözet EU előírásoknak való megfelelőségét tekintve is. A válasz: akkor is lehetne olcsóbb. Hát igen, lehetne. De nem olcsóbb, mert

1. üvegből készül és nem műanyagból (másképpen szólva: nem kőolajszármazék)

2. magas a benne foglalt kézimunka aránya, sőt nem egy ékszerben a szellemi munka (pl. design) is érték (másképpen szólva: ahhoz nem kell kreativitás, hogy 1,5 méternyi egyforma műanyag gyöngyöt felfűzzünk)

3. nem készül sorozatgyártásban százezresével, így nem fogsz naponta 3-4 ugyanolyat látni az utcán

4. nem egy nagy kereskedelmi láncnál vásárolod meg, amelynek a beszállítók – ha fogcsikorgatva is - de az önköltség határát súroló árakat is adnak a mennyiség fejében (másképpen szólva: ha megveszed a gyártó is „életben marad”)

5. a fém alkatrészek valóban nikkelmentes ötvözetek, az EU előírásoknak megfelelően (másképpen szólva: senki nem hozott vissza fülbevalót, mert begyulladt a füle, pedig minden allergiára panaszkodónak felajánlom)

6. nem a Távol-keleten készül nők és gyermekek kizsákmányolásával

7. legális forrásból származik

8. minden 100,- forintból 16,67 forintot nem az ékszerért fizetsz (ÁFA), hanem az állam neked nyújtott szolgáltatásaiért

9. itt senki nem dolgozik feketén

10. végül, de nem utolsósorban, mert ennyit biztosan megér (meg hogy meg legyen a 10 ok!   :o)

Félreértés ne essék: nem nézem le azt, aki néhány 100 forintért vesz ékszert. Nekem is van, nem is egy. Egyébként meg éppen ma akadt a kezembe egy KATALÓGUS … Nézd csak meg mit adnak ott és mennyiért. Szerintem utána kifejezetten olcsónak fogsz találni!!! :o)

Huhhh …. Legalább kiírtam magamból!

 

Honlap készítés