MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

NAPLÓ
2014.05.21 07:48

Miért éppen Yvette? Ciklon, hurrikán, tájfun ... és természetesen ékszerek!

Yvette tombolása nem kevés kárt okozott, kidőlt fák, letépett háztetők, víz alatt álló Balaton part, stb. övezte útját. De miért éppen Yvette-nek hívják? Kezdjük egy kis ciklon ABC-vel: a ciklon olyan légköri képződmény, amelynek belsejében a légköri nyomás alacsony, a magjától távolodva egyre csökken. Minél nagyobb a légnyomás a különbség, annál erősebb a szél. A trópusi ciklonok kiterjedése több száz kilométer is lehet, őket az Atlanti-óceán térségében hurrikánnak, a Csendes-óceánon (Délkelet-Ázsia partjai mentén) pedig tájfunnak hívják.

"A mi Yvettünk" szerencsére "csak" egy mediterrán ciklon volt, amely érdekes módon inkább a téli évszakban szokott bőséges havazást okozni, amikor a Földközi tenger feletti meleg levegő az észak-északnyugati irányból érkező hideg levegővel keveredik perpatvarba. Yvette azonban fittyet hányt a "szokásoknak" és májusban csapott le térségünkre.

A ciklonokat a világ minden táján elnevezik, mégpedig nagyon precízen kidolgozott szabályok szerint. Kezdetben arról szentről nevezték el őket, akinek a napján keletkeztek. Aztán az ötvenes évektől az Amerikai Meteorológiai szolgálat női neveket kezdett használni a tomboló természeti jelenségek azonosítására. A feminista mozgalmak tiltakozására a hetvenes évek végére megjelentek a férfi nevet viselő légörvények is. A Berlini Szabadegyetem 1954-ben vette át a szokást és azóta ott nevezik el Európa legpusztítóbb viharciklonjait, évente váltva a női és férfi neveket.

Yvette, a pusztító

 

Az oktatási intézmény 2002 óta a költségvetési támogatást egészíti ki azzal, hogy pénzért bárki nevet adhat az új ciklonnak. Az így befolyó összegből az egyetemi hallgatók meteorológiai megfigyeléseit finanszírozzák. A 2007 januári vihart - amely halottakat is hátrahagyva söpört végig Európán és hozzánk szerencsére már erősen legyöngült állapotban érkezett - állítólag apósa 60. születésnapi ajándékaként keresztelte el egy férfi a Kyrill névre. Yvette keresztelőjét pedig a - források szerint - egy német ablakfóliázó cég fizette.

Evezzünk azonban most kevésbé viharos téma felé, azaz essék szó ékszerekről is. Az első modell, amelyet szeretnék bemutatni kifejezetten fenséges darab. A "Szitakötő" nevet viselő ékszer szett csodaszép nyakéke szorosan a nyakba illeszkedő, ún. choker fazon. A kristályok mintázata szitakötőre emlékeztet, ezáltal természet közeli, kissé romantikus, de ugyanakkor rendkívül látványos esküvői, illetve alkalmi ékszer, a hozzáillő fülbevalóval.

Szitakötő kristály choker

 

A következő ékszer garnitúra szintén kristályokból áll, megjelenésében nem annyira pazar, mint inkább szolid és kedves. A kissé szokatlanul aszimmetrikus nyaklánc díszeit és a fülbevalókat pillangó motívumok alkotják.

Kristálypillangó ékszer szett

Jó böngészést és kényelmes vásárlást kíván az Üvegpalota!

Honlap készítés