MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

NAPLÓ
2010.12.26 14:16

Anna és a papírgyár, avagy a nagy magyar zöldek együttműködnek a 21. században

A karácsonyi hajcihőben nem volt időm erről írni, de már majd szétrobbanok tőle. Szerződést kötöttem a nagy Magyar Postával annak reményében, hogy olcsóbb kiszállítást nyújthatok. Ez meg is volna. De hogy mit szabadítok ezzel magamra, arról sejtelmem sem volt. Meg arról sem, hogy két nagy magyar cég– az OTP és a Magyar Posta (arculatukban csupa zöld színnel) – mit bír „előadni” a 21. században együtt.

A szolgáltatás lényege, hogy én feladok egy csomagot az ügyfélnek. A Magyar Posta elviszi neki és beszedi tőle a csomag ellenértékét. A beszedett pénzt átutalja az OTP bank által szolgáltatott folyószámlára. Erről a szolgáltatásról a Magyar Postától havonta tételes számlát kapok. Az OTP bank „a közreműködésért néhány ezreléket levon.” Na, ennyit mondott el a postai mánáger, amikor megkötöttük a szerződést.

Első körben mindjárt 2 hetet vártam arra, hogy 250 db olyan feladóvevényt előállítsanak a részemre, amelyen rajta van a bankszámlaszámom a beszedett pénz átutalásához. Ezt a paksamétát – minden előzetes egyeztetés ellenére - szolgálatilag nem a székhelyemre küldték, hanem a boltba, ahol nem tartózkodom a „postásjárás” napi ideje alatt. Így aztán el kellett érte külön mennem.

Második körben kezdtem ismerkedni a feladással. Eszerint az ember gyermeke ráírja a feladó (vagyis a saját címét) 2-szer a feladóvevényre és 1-szer a küldeményre. A címzett nevét és címét 3-szor a feladóvevényre és 1-szer a küldeményre. Az utánvét összegét 3-szor számmal és egyszer betűvel a feladóvevényre, 1-1-szer számmal és betűvel a küldeményre.

Mikor ezzel készen vagyunk minden küldeményre vonatkozóan, akkor veszünk egy másik két példányos nyomtatványt, amit feladójegyzéknek hívunk és ráírjuk minden feladóvevény azonosítóját, a címzett nevét és címét, az utánvét értékét és a feladás díját. Ezek után elmegyünk a szerződésben kijelölt postahivatalba és feladjuk a küldeményeket.

Először még nem tudtam, de a csomag feladásával egy papírgyárat indítok be. A postán elveszik a feladójegyzéket, leellenőrzik. Mindkét példányhoz hozzácsatolnak egy mellékletet, az egyiket nekem adják, a másikat elteszik maguknak.  Kis idő múlva egyszer csak elkezdenek a folyószámládon mindenféle beazonosíthatatlan összegek megjelenni. Csak annyit tudsz, hogy a postától származik, de hogy kinek a pénze van a kupacban, az egyelőre titok.

Még egy kis idő múlva (5-10 nap) elkezdesz leveleket kapni a Magyar Postától és az OTP-től is. A Posta visszaküldi a feladóvevény eredetijét, az OTP pedig a feladóvevény másolatát és egy további összesítő oldalt. Ebből a papírból tudod kideríteni, hogy kinek a pénzét kaptad meg 5-10 nappal ezelőtt.  Vagyis szélsőséges esetben minden küldemény kb. 6 oldalnyi papírt és 2 borítékot indukál. Több küldemény egyidejű feladása esetében ez a küldeményenkénti átlag némiképp csökkenthető, bár ekkor az OTP általában 2 plusz üres oldalt is küld a borítékban. A legszebb az egészben, amikor egy adott napon 3 OTP boríték és 3 Posta boríték landol a ládában egyszerre, vagyis akár egyben is kiküldhették volna…

A papírgyár

Mindezért az OTP 2 %-ot (nem ezreléket!!!) von le az átutalt összegekből a Magyar Királyi Posta pedig az általad is ismert szállítási díjat szedi be. Ennyi papír előállítása és küldözgetése esetén ez érthető is.  Mi a fenéért kérnének ennyit, ha az átutaláskor a megjegyzés a rovatban benne lenne az ügyfél neve, akitől a pénz származik? Mind nekem, mind a könyvelőnek tökéletesen elég lenne. Arra sem jöttem rá, hogy mi a fenének kell a feladóvevény eredetijét visszaküldeni nekem? Na és mi lenne akkor, ha be tudnék jelentkezni a posta.hu-ra, elektronikusan kitölteni előre mindent nyomtatványt és amikor ténylegesen feladom a csomagokat, akkor aktiválnák a cuccot, nyomtatnának belőle max. 1 oldalnyi „igazolást” és ennyi?

A történet csattanója, hogy ekkora adminisztráció mellett sem az októberi, sem a novemberi postaszámla nem stimmelt, meg kellett reklamálni, mert képtelenek voltak a szerződés szerinti összeget kiszámlázni az egyes tételekre.

(Utóirat: azóta létezik papírmentes megoldás is! :))

Honlap készítés