MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

NAPLÓ
2010.03.03 09:29

A karrier

A karrier görögül versenyt, egy pályán való „rohanást” jelent. A francia eredetű „caaieré”, vagy az angol „career” szó jelentése életpálya, pályafutás. És mit jelent a „karrier” a mai Magyarországon?

Hogy ez honnan jutott eszembe? Még álláskereső koromból vannak regisztrációim különböző „HR” portálokon és kapok hírleveleket is. Le is mondhattam volna, de rájöttem tanulságos dolgokat tartalmaznak az álláshirdetések és a portálok fórumainak olvasói „beszólásai” is. A társadalom és a gazdaság aktuális állapota hűen visszatükröződik az álláspiacon zajló folyamatokban is. Jelenleg éppen valami ilyenformán:

 

  • A mai magyar MUNKAVÁLLALÓ min. 30 és max. 40 éves. Fiatalabb – netán pályakezdő - nem kell, mert nincs tapasztalata, és nincs aki „kínlódjon” vele. Ráadásul tele van lelkesedéssel és esetleg még romlatlan is. A végén még bejelentetten akarna dolgozni a kis idealista. És persze az „öregek” sem kellenek, akik esetleg segíthetnének a fiataloknak tapasztalatot szerezni. Az öregekkel is csak a baj van, mert esetleg többet tudnak a tulajnál, vagy a főnöknél, meg hamar átlátnak a szitán, és az húúúúú de veszélyes.
  • A mai magyar MUNKAVÁLLALÓNAK min. 1 diplomája és min. 1 nyelvvizsgája van, még akkor is, ha egyikre sincs szüksége a munka elvégzéséhez. Ami tulajdonképpen szerencse, mert akkor kiderülhetne, hogy a mostani egyetemi kreditpontok – kevés kivétellel – nagyon rossz árfolyamon válthatók hasznosítható tudásra.
  • A mai magyar MUNKAVÁLLALÓ makkegészséges, de legalábbis annak kell látszania. A napi 10-12 órás munkanapot – természetesen túlórapénz nélkül – évekig bírnia kell. Táppénzre nem mehet, mert esetleg már nem tud visszamenni a munkahelyére.
  • A mai magyar MUNKAVÁLLALÓ férfi. Nő ritkán jöhet szóba ebben a korosztályban – legfeljebb csak az amúgy is jobban fluktuáló munkakörökben -, mert még akár gyermeket is szülhet. Aztán elhúz GYES-re, aztán meg állandóan beteg lesz a gyerek…. De még ennél is nagyobb baj, hogy 8 óra munka után máris haza akar majd menni.
  • A mai magyar MUNKAVÁLLALÓ személyisége leginkább egy robothoz hasonlít. Nem kérdez, nem érez, nem formál véleményt és nem kreatív. Csak végrehajt. Az álláshirdetésekben szereplő kreativitást és önállóságot úgy kell érteni, hogy akkor is képes teljesen egyedül elvégezni a feladatot, ha sem tudása, sem tapasztalata, sem ideje, sem információi, sem eszközei nincsenek.

Mindezen fenti adottsággal és tulajdonságokkal rendelkező állampolgárnak lehetősége van karriert csinálni. Az, hogy a karrier mit is jelent ezek után, talán nem kell ecsetelnem. Egy biztos az alábbi – hírlevélben kapott – hirdetés alapján a saját vállalkozás NEM minősül KARRIERnek. Mert vagy karrier, vagy saját vállalkozás … A kettő együtt nem megy, kérem szépen! :o)))

Karrier vagy ...?
Honlap készítés