MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

NAPLÓ
2014.04.07 08:40

Szabó Gyula és a magyar népmesék

A média nem csak most, de a múlt héten is a parlamenti választásoktól volt hangos.

Nekem azonban más ütötte meg a fülemet és a szívemet is: eltávozott az élők sorából Szabó Gyula, a Nemzet Színésze, a Tenkes kapitánya című film Buga Jakabja, Columbo felügyelő magyar hangja és kedvenc gyermekkori mesém, a Magyar népmesék rajzfilmsorozat mesélője.

Nyugodjék békében!

Szabó Gyula

Emlékezésképpen böngészgettem egy kicsit a Magyar népmesék weboldalán, ahol nagy örömömre nem csak a sorozat megszületéséről és az alkotókról található információ, hanem az epizódokat is meg lehet nézni.

A kultikus rajzfilmsorozat minden tekintetben derűs időtöltés. A jól ismert zene, a feliratokat "daloló" madár és persze a mesélő jellegzetes mély hangja a gyermekkoromat idézte vissza egy rövidke időre.

 

Magyar népmesék
Honlap készítés