MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

NAPLÓ
2007.09.25 12:12

Belvárosi zöldkultúra

A boltocska a IX. kerület rehabilitációs övezetében van. Az utca térkövezett, a parkolást fizikailag is igyekezték "mederbe terelni"  szép zöld korlátokkal. A járdát kb. 50 méterenként cserjékkel és fákkal beültetett zöld szigetek szegélyezik. Akár szép is lehetne ...

A bolt előtt az amúgy is szűkre szabott utcácska az egyeneshez képest kissé megtörik és éppen ott mindkét oldalon egy-egy „zöld” sziget van. A szigetecskék szegélyét színes, hasáb alakú térkő oszlopok adják. Már ami megmaradt belőlük.

Szerencsés esetben a gyorshajtók csak „megigazítják”, a nagyobb autóbuszok vagy teherautók azonban – amelyek nem férnek el – ráhajtanak és gyakorlatilag porrá zúzzák őket. Néha a beszorult jármű vezetője a feszültségét úgy vezeti le, hogy a mögötte gyülekezők dudakoncertjétől kísérve kipattan és a már „meggyengített” térkő hasábokat kitépi és a kutyaürülék által már amúgy is meggyötört növényekre hajigája.

Na igen! A kutyások. Vannak, akik kifejezetten odarángatják a kutyákat, amelyek netán a kőjárdára akarnának piszkítani. Mintha azokat a szigetecskéket kifejezetten azért hozták volna létre, hogy a kutyák odajárjanak.  1 év alatt egyetlen olyan jó gazdit sem láttam, aki felszedte volna a kutyagumit. Egyet sem!!! A 1,5-2 m2-nyi területen nem ritkán 2-3 vödörnyi kutyagumi van, a pisitől pedig barnára égtek a cserjék és az örökzöldek.

Aztán jönnek a dohányosok. Vajon abban a hitben élnek, hogyha a „zöldben” pöckölik el a dekket, akkor az nem számit szemetelésnek?

Tulajdonképpen bizonytalan vagyok afelől, hogy mit szeretnének a ferencvárosi lakosok. 50 méterenként egy szemetes konténert a zöld szigetek helyett?

Honlap készítés