MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

NAPLÓ
2012.11.29 11:48

A fotóügyi revízió eredménye

Sajnos több olyan termékfotó is akad a weboldalon, amire nem vagyok büszke. Teljesen kezdő fotósként vágtam bele a történetbe és sok hibát elkövettem.

A dolgomat nehezíti, hogy az ékszerek bolti kiállítására alkalmas eszközök nem mindig jók a fotózás szempontjából. A műbőr installációk csillognak, a bársonyhatásúak vonzzák a port ... stb. Na korántsem mondom, hogy most már profi lennék, de a mai tudásommal szívesen letagadnék néhányat a korábbi fotóim közül. Ráadásul nagyon szép és különleges darabok is akadnak a méltatlanul gyalázatos képek mögött. Azért mondom, hogy "mögött", mert hiszen a lényegük és szépségük nem is látszik a képen.


Ezért most elkezdtem egy elég nagy munkát és folyamatosan új képeket készítek a "nagyon gáz" kategóriába soroltak helyett. (Ja! A "nagyon gáz" kategóriát ne keresd az oldalon! :))


Ennek a munkának során vettem kézbe például a "Julie" garnitúrát is. Nem csak a csodálatos színű merített gyöngyei, hanem a lánc konstrukciója is különleges. A púder rózsaszín és lila, sima felületű gyöngyök között félig merített fazettázott gyöngyök csillanak meg, hol az egyik oldalukon kristályszerűen, hol a másikon ezüstösen. Különleges esti vagy alkalmi viselet. (Ha nem látod a képeket a levélben, akkor feltehetően nem tudsz html formátumú levelet fogadni!)


Julie
Hasonlóképpen mostohán bántam a fotózást illetően a "Kristálypillangó" garnitúrával is. A nyakék központi eleme egy több strasszkristályból (ólomkristályból) álló pillangó motívum. A nyakláncot körben, illetve a függőt és a fülbevalót füstszürke, metálosan csillogó merített gyöngyök és lehelet finoman halványszürke fazettázott gyöngyök díszítik. Egy színes (pl. bordó, piros, kék, zöld, stb.) alkalmi ruhához elsöprő hatású!


KristalypillangoAztán itt van egy másik műfaj remeke, az egyedi - ún. lámpaüveg - gyöngyökből álló "Millefiori" garnitúra. A gyöngyök mindegyike kézzel készült és nincs közöttük két egyforma darab. Ez most már az új fotókon is kivehető. (Vagy legalábbis remélem :)) Kézműves munkának komoly, de színeiben igencsak derűs darab.

Millefiori
Szintén egyedi - lámpaüveg - gyöngyökkel díszítettek az ún. "Gyümölcs" garnitúrák. Az ún. "alma" változatban a piros almáké a főszerep, megspékelve világoskék bogyókkal és fekete szederrel (van ahol faepernek mondják). A másik, az ún. "szeder" változat, amelyben lila és fekete szedrek, valamint piros szamócák vannak. Az élénk színű és kimondottan vidám darabok télen, a sötétebb ruhadarabok és a napfénytelen nappalok idején dobják fel ruházatunkat és kedélyállapotunkat egyaránt. A modern - pamutzsinóros - felfüggesztés is inkább télen praktikus, amikor az izzadás veszélye nem fenyeget minket! Aki nem izzad, attól elnézést kérek ...


Gyümölcsös
A sort egy kifejezetten formabontó darabbal zárnám. A kreatív "Üvegcseresznye" garnitúra nagy kék, kézzel készült gyöngyeiben cseresznyevirág motívumok ékeskednek. A kézzel készült bogyók alatt pedig levélke formájú, ún. préselt üveggyöngyök függeszkednek. A konvencionálisabb ékszereket kedvelőktől szintén elnézést kérek ... :)


Üvegcseresznye

 

Honlap készítés