MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

NAPLÓ
2008.06.15 09:46

Államigazgatás, avagy helyre kell igazgatni az államat

Már megint leesett az állam, nem is igazán értem miért. Már hozzászokhattam volna. Mondhatják persze az öntudatos választópolgárok, meg a civilszféra, meg a miegymás, hogy az ilyesmihez nem szabad hozzászokni. De ha nem, akkor meg gutaütést kapok idejekorán!

2008. május 28-án kaptam a www.magyarorszag.hu oldalán lévő „értesítési tárhelyemre” (igen ott így hívják a levelesládát) – amelynek regisztrált felhasználója vagyok – egy értesítést a APEH-tól. Elolvastam, nem értettem. Másodszori olvasásra kezdett derengeni, hogy az EU harmonizáció jegyében megváltozott szakmakódokról van szó. Harmadszori nekifutásra (ilyenkor mindig sajnálom, hogy nem jogi „dr.” vagyok) már azt is megértettem, hogy van, akinek automatikusan „átfordítják” a szakmakódját az újra és van, akinek nem. Aki kíváncsi, hogy melyik csoportba tartozik, az a KSH honlapján ellenőrizheti.

Mentem a KSH oldalára, de sem menürendszer alapján nem találtam, sem az értesítő levél kulcsszavaira keresve nem találtam a dolgot. Nem adtam fel, irány az APEH honlap. Keresés először, másodszor, harmadszor, na valami tájékoztató végre előbotorkált az oldalstruktúra mélyéről. A tájékoztató intenzíven arról győzködött, hogy a KSH oldalán keresgéljek, ha okosabb akarok lenni. Az a link, amit már az értesítő levélbe beletehettek volna az adott oldalra irányítandó a népet, még itt sem volt fellelhető. De legalább ismét volt benne néhány olyan kifejezés, amit átlagember nem használ, így most azokkal próbálkoztam, ismét a KSH oldalán.

Végre! Megtaláltam. Bepötyögtem a kért adataimat, és megbizonyosodhattam róla, hogy bizony-bizony rajtam tartják a szemüket. De legalább a főtevénységem szakmakódját is átfordították. Szuper!

Ismét átolvastam a levelet, hogy az „automatikusan átfordítottak” klubjának tagjai számára mi a teendő. A másik klub tagjainak számára világosan leírták, hogy meg kell jelenniük vállalkozói igazolványkájukkal az illetékes okmányirodában, mégpedig 2008. július 1-ig. Rólunk azonban megfeledkeztek. Ismét az online felületekre vetettem magam, hátha megtudok valamit. De hiába. Miután már több mint egy órám elment ezzel, felhívtam a könyvelőmet. Az ő álláspontja az volt, hogy természetesen nekem is meg kell jelennem az okmányirodában, és át kell vezettetnem az új szakmakódokat. Illetve ki kell cseréltetni az igazolványt, mert az úgy van kitalálva, hogy minden egyes morzsányi adatmódosítás miatt ki kelljen cserélni.

Ismét magyarorszag.hu, online időpont foglalás az okmányirodába. Kérem szépen, 2008. július 25-ig nincs időpont, annál jövőbemutatóbb időpontot pedig még nem lehet foglalni. A  „székhely szerint illetékes” oldalon találtam egy információs telefonvonalat. Felhívtam és ott egy nagyon kedves hölgy megerősítette, hogy cserélni kell igazolványt, de azt is hozzátette, hogy időpont nagy valószínűséggel nincs, de azt nem is ő ad, hanem egy másik telefonszámon kell kérni. Na, az a telefonszám 3. napja folyamatosan foglalt.

Felrémlett, hogy vannak online intézhető ügyek is. Eddig nem kíséreltem meg efféle műveletet, de most nagyfokú hajlandóságot éreztem ilyesmire. Bejelentkeztem és néhány kattintással meg is találtam a kívánt menüpontot: online ügy indítás. Igen ám, de olyan ügy, hogy szakmakód módosítás, olyan nincs. Bepróbálkoztam a főtevékenység módosítással, most már csak kíváncsiságból, de a rendszer az ügy elindítása helyett szépen kidobott a folyamatból. Ismét bejelentkezek, ismét kitöltöm a „cvancig” adatot, megint indítanám, megint kidob. Aha! Biztos olyan okos, hogy tudja, csak be akarom csapni, és eszem ágában sincs főtevékenységet módosítani, csak a szakmakódokkal akarom zavarni.

Kezdtem feladni, de annyit még ki akartam deríteni, hogy mennyivel lennék előbbre, ha képes lennék „elindítani az ÜGYET”. Kiderült, hogy egy hangyapukcival sem, mert csak azok indíthatnak ügyet, akiknek van már időpontjuk. Az egész bolhacirkusz csak arra jó, hogy előkészítsék (ha előkészítik) a hat tonna papírt, mire személyesen odamész. (Most látom, hogy az utóbbi két mondat tele lett rovarokkal. Akkor most váltsunk hüllőre.)

Vagyis a kígyó az ő saját farkába harapott! Akinek nincs időpontja az, ne próbáljon meg még online sem bármit elintézni! A rendszer ezt tudta és nem hagyta, hogy végzetes hibát kövessek el. Mert akkora baromságot egyetlen állampolgár sem gondolhat (vállalkozó meg aztán pláne nem), hogy itt majd online elintéz bármit is pofavizit nélkül. Biztos időnként látni akarnak, és megbizonyosodni afelől, nem vagyok-e fantomvállalkozás.

Hát nem vagyok! Így az állam is le tud esni. És akkor a helyére kell igazgatni. Ez az egyetlen dolog, amit kompromisszumok nélkül „államigazgatásnak” nevezhetek. Minden más egyébnek amit így hívnak, még bele kell nőnie a kabátba!

U.i.: nemrég valamelyik reggel bemondta a rádió, hogy 2008. december 31-ig meghosszabbították a határidőt. Két nappal később pedig azt, hogy nem bírságolják meg azt, aki nem tudja július 1-ig átíratni a szakmakódot. A telefont azóta sem veszik fel az okmányirodában. „No comment.”

Honlap készítés