MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

NAPLÓ
2013.10.28 09:18

Személytelenné válik írásunk? Azért akad még megoldás!

Az emberiség egyik legnagyobb értéke az írás. Mégis úgy tűnik lassan veszendőbe megy, hiszen manapság többet írunk billentyűzeten, a régebben írásos kommunikáció nagy részét átveszik a telefonok és a számítógépek.

Ott tartunk, hogy a hírek szerint egyes amerikai iskolákban komolyan felmerült a kézzel való írás tanításának megszüntetése. Pedig a kézírás egy olyan "precíziós" feladat, amely fejleszti a mozgáskoordinációt, a kézírás olvasása pedig az agy információ feldolgozó képességét.

Kézírás vagy klaviatúra

 

Habár írószerből hatalmas a választék, maradtak még néhányan, akik a töltőtollra esküsznek. Ők úgy vallják, hogy bár kicsit macerás és az igazán szép írás gyakorlatot igényel, a töltőtollal való írás az egyik legegyénibb és legszemélyesebb írásforma. Én még emlékszem az általános iskolából, amikor a tanítónéni megengedte valakinek, hogy ceruzáról töltőtollra váltson, az felért egy kitüntetéssel. Eszünkbe sem volt kölcsönkérni más töltőtollát, hiszen tudtuk, hogy a toll hegye a használójának egyéni szokásai szerint formálódik és ha mások veszik kézbe, egészen másképpen fog.

Mások szerint a levelekre való várakozás izgalma, a levél felbontásának élménye és a levelek korrajz és emlék jellege teljesen felszámolódik a mai kor "chat"-es, SMS-es, "smile"-s üzengetései közepette.

Nos, aki hasonlóképpen gondolkozik, aki szívesen nosztalgiázik és aki előnyben részesíti az egyedit és a személyest, annak tudok ajánlani egy igazi csemegét, természetesen üvegből! A speciális összetételű üvegből, egyedileg készített tollaknak a hegye is üveg, amely - hagyományos módon - a tintába mártva használható. A tollszár átlátszó belsejében spirálszerű díszítés fut végig. A szép üvegtoll mellett, a natúr fa díszdobozban, egy tintatartó is ékeskedik, amely természetesen szintén üveg.

 

Üvegtoll

 

A doboz belsejében a "Littera scripta manet" ("Az írott betű megmarad") latin nyelvű felirat látható. A cseh üveges kézműipar egyedi terméke különleges és maradandó ajándék. A fadoboz elejébe egy plexi lapocskát lehet becsúsztatni, amely védi a doboz tartalmát a szállítás során, illetve tárolása és használata során a porosodástól. A tintatartót és a tollat egy külön faszerkezet tartja, amely kihúzható a dobozból és önmagában is kitehető egy íróasztalra. Annak érdekében, hogy a tintásüveg még véletlenül se borulhasson fel, mágnesek rögzítik a fa tartóban.

Honlap készítés