MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

BIZSU SULI
2010.07.26 08:36

Hogyan készül a merített gyöngy?

A merített gyöngy készítése munka- és időigényes kézműves munka. A legapróbb hiba és a gyöngyök zöme a selejtben végezheti. Itt és most egy rövid kis szösszenetet olvashatsz erről a nem túl közismert gyártástechnológiáról.

HOGYAN KÉSZÜL A MERÍTETT GYÖNGY?

 

Először ún. préseléssel - formába öntéssel és különböző utólagos hőkezeléssel - általában fehér, vagy kistályszínű üveggyöngyöt készítenek. A préselt gyöngyök formagazdagsága igen nagy, elég megnézned az Üvegpalota ékszereinek különböző formáit, hogy meggyőződhess erről.

 

A préselt gyöngyöt - mindig egyforma méretűt és alakút - felfűzik. A mérettől függően 10-15 gyöngyöt tartó füzéreket egy rámára rögzítik. A rámán lévő gyöngyöket előkezelik, amelynek során olyan anyaggal vonják be, ami a részben rögzíti a gyöngyöket - mert a merítés során nem érhetnek össze - és ún. alapozó, amely segíti a színező anyag megkötését.

 

A színező anyag összetétele a cégek féltve őrzött üzleti titkai közé tartozik, még csak rákérdezni sem illik. Állagát tekintve a sűrű tejszínhez hasonlít leginkább. A kívánt szín kikísérletezését követően a merítő kádban nagyobb mennyiségben is elkészítik. Fontos, hogy a keverék buborékmentes legyen! A gyártás során arra is ügyelni kell, hogy a levegő pormentes legyen és semmiféle szennyező anyag ne kerüljön a merítőkád tartalmába.

 

Az előkezelést követő száradás után a gyöngyöket tartó rámát nagyon lassan belemerítik ebbe a színező folyadékba, majd szintén ugyanilyen lassan kiemelik. Nagyon óvatosan kell a műveletet végrehajtani, hiszen a gyöngyökön nem képződhet folyadékcsepp.

 

Ezek után meg kell várni, amíg az első réteg teljesen meg nem szárad és jöhet a következő merítés, majd újbóli teljes száradás. A műveletet 12-15 alkalommal ismétlik meg, mire a gyöngy elnyeri a végleges bevonatot. A száradás után egyesével ellenőrzik a gyöngyszemeket és a "merítési hibás" gyöngyöket leselejtezik. Csak a tökéletes gyöngyszemekből készülhet ékszer.

 

A merítésnek különböző - bonyolultabb változatai is vannak, pl. amikor nem egyszínű a gyöngy, vagy nem az egész gyöngyöt merítik, hanem az pl. félig áttetsző. Néhány példa az Üvegpalota merített gyöngyből készült ékszerei közül:

 

NARANCSVIRAG ELEGANCIA
KIRALYKISASSZONY BONBON
RED PEPPER SZÁZSZORSZÉP
VARÁZSGÖMB LÁMPÁCSKA
Honlap készítés