MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

BIZSU SULI
2014.10.02 15:15

A Bubi fémmentes fülbevalók tulajdonságai, használata

Bubi fémmentes fülbevaló

A "Bubi" fülbevalók az eddig kapható modellhez képest jelentős átalakításon estek át. A kézzel, egyedileg készült fülbevalók anyaga teljes egészében üveg.

Vagyis nincsen fém alkatrész benne, így azok is viselhetik, akiknek valamiféle fém allergiájuk van. A fülbevalók egy színes díszítő elemből és egy szárból állnak.

A régebbi megoldásnál a szár végén egy aprócska gömb volt, ez akadályozta meg a fülbevaló kiesését. Ugyanakkor azonban korlátozta is a használatát, mert azok, akiknek nagyon vékony volt a fülcimpájukban a lyuk, nem tudták viselni.

Bubi fémmentes fülbevalók részei

 

Az új modellek esetében a szár elvékonyodik és nincsen a végén az üveg "bogyócska". A fülbevaló tartozéka egy vékony és átlátszó szilikon henger, amelyet az üveg szárra kell ráhúzni, hasonlóan a fém beszúrós fülbevalók rögzítő eleméhez.

Miközben az üvegművessel kikísérleteztük a méreteket és a megoldást, többször viseltem az allergiamentes üveg fülbevalót. A szilikon henger tökéletesen megtartja az egyébként könnyű fülbevalót, nem tud kiesni. Még intenzívebb fejmozgás esetén is nagyon stabil.

Minél hosszabb a henger, annál nehezebb rácsúsztatni és lehúzni a szárról, így annál jobban tart. Aki nagyon szorosnak véli a hengert, az vágjon le belőle egy kicsit ollóval és könnyebben tudja majd kezelni!

Amikor a fülbevalót kivesszük a fülünkből, akkor ne a kis üveg díszítő elemnél megfogva rángassuk le róla a hengert! Fogjuk a fülcimpánkat a mutató- és a hüvelykujjunk közé, a mutatóujjunkkal megtámasztva a díszítő elemet és a másik kezünkkel óvatosan - inkább csavaró mozdulattal - csúsztassuk le a szilikon hengert róla!

A vékonyka üvegszár törékenynek tűnik, de normál használat mellett nem törik. Mit jelent a normál használat? Azt jelenti, hogyha nem éri ütés, nem esik le, akkor nem lesz semmi baja. Egyszer csak úgy magától a füledben NEM törhet el. Járhatsz-kelhetsz benne, még futhatsz is. Viszont:

NE szorítsd a válladdal a mobiltelefont a füledhez és óvatosan emeld hozzá a telefont, ne hirtelen!

Ne űzz benne olyan sportot, amely közben bármihez hozzákoccanhat, vagy ütés érheti! (Pl. talajon való tornázás, küzdő sportok,stb.)

Kerüld a pofozkodást! :)

NE aludj benne!

JOBB, ha szerelmeskedés közben sincs rajtad, ki tudja ... ;)

Kisgyermekek társaságában jobb az óvatosság!

Kisgyermekeknek egyáltalán nem ajánlott a viselése!

 

Sok szempontból praktikusabb, mint más fülbevalók:

Nem fog elszíneződni a fém része, mert ilyen nincs neki.

Bátran le lehet mosni, csak el ne ejtsük.

A parfüm és egyéb testápoló szerek semmi kárt nem tudnak benne tenni.

 

Vagyis ettől kezdve örömmel és immáron a fémallergia kockázata nélkül viselhetsz fülbevalót!

 

Bubi fémmentes fülbevalók részei
Honlap készítés