MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

BIZSU SULI
2009.11.14 17:53

Mit viseljek Karácsonykor?

Ünnep, béke, szeretet, fenyőillat, halászlé, fahéjas süti ... De mit vegyek fel? Ami az ékszert illeti, segítek néhány gondolattal. De vigyázz!!! Szakmai vizekre is evezünk közben, mert feltett szándékom, hogy ne csak a külsődre legyek hatással.

A karácsonyi családi összejövetelek általában este, lámpa- és gyertyafényben zajlanak. Persze vannak, akiknek több családban is helyt kell állni, számukra már nappali megvilágításban is megkezdődhet a karácsony, de előbb-utóbb rájuk esteledik valahol.

Az alkalom esti jellege és a mesterséges megvilágítás kifejezetten csillogást kíván. Nem mondom, hogy „csillogd le” a karácsonyfát, de nyugodtan válassz egy a szokásosnál „sziporkázóbb” darabot.

Az üveggyöngyök minden különösebb többlet hókusz-pókusz nélkül is szépen szórják a fényt. Vannak azonban olyan felületek és anyagok, amelyek „tökélyre fejlesztették” a csillogást a mesterséges fényben.

Gótikus

Ilyenek például az ún. fazettázott gyöngyökből álló, vagy azokkal kombinált ékszerek. (Egy kis szakmai kitérő: A magyar „gyöngyszakmai szleng” csiszolt gyöngynek hívja őket, de remélem senkinek nem okozok traumát, ha elárulom, hogy nem csiszolják őket, hanem ún. tűzpolírozáson esnek át. Vagyis a formázás után visszadugják őket az üveg olvadásfokánál alacsonyabb hőfokú kemencébe, hogy a fazetták élei elsimuljanak, innen a „hivatalos” nevük” is: „tűzpolírozott” gyöngy.

Varázsgömb

Az ékkövekhez (gyémánthoz és társaihoz) hasonló fazettázott felület állandóan meg-megcsillan, mert az ékszer viselőjének mozgása során mindig akad olyan fazetta, amelyik éppen visszatükrözi a fényt. Ezért is nehéz egy webáruházban az ilyen ékszer hangulatát és lényegét egy fotón visszaadni.

Rubinvirág

A strassz és kristály ékszerek esetében az üveg mindig tartalmaz valami olyan anyagot, amely megnöveli annak fényvisszaverő képességét. Ezekben az ékszerekben a gyöngyök általában ólomkristályok (min. 24 % ólomoxidot tartalmazó üveg), vagy ahhoz hasonló összetételű üveggyöngyök, vagyis a fazettákon túl maga az anyag is „rásegít” a fény visszaverésére. Bizonyos fényviszonyok esetén a lámpa fényét prizmaszerűen annak spektrumaira bontják (mint a szivárvány esetében, amikor az eső vagy a vízpára cseppjei bontják a napfényt). Ezt aztán végképp nehéz fényképezni!

 

 

Kristálygolyó

 

Viszonylag régebbi találmány, de nálunk most kezdenek nagy divatba jönni a hártyavékony fémoxid réteggel részben bevont gyöngyök és kristályok, amelyek különleges szín- és fényhatást „hoznak ki” alapszínből. Ilyenek például az aurora borealis, a silver shade, a golden shadow, a metallic blue, aszaténfényű), a frosted ( tejüvegszerű) "bevonatok".

 

Szeretlek-kristály AB

 

Essék néhány szó, az ún. irizáló – magyarul fémes csillogású – gyöngyökről is. Az irizáló (vagy íriszes) üveg magyar találmány (Pantocsek Valentin Leó, 1862), habár a legtöbb forrás Tiffany–hoz köti (1893). Manapság sokféle fémes csillogású üveggyöngyöt készítenek az új technológiák révén, amelyek szintén különleges fényjátékukkal kápráztatják el az emberi szemet.

Természet

Végül pedig kedvenceim – a kézzel készült egyedi lámpaüveg gyöngyök – a belsejükbe olvasztott nagyon vékony ezüstfóliától válnak alkalmi jellegűvé és szépen csillogóvá.

Silveretta

Ez mind nagyon érdekes, de mit vegyél fel Karácsonykor? Remélem, hogy mire ide jutottál az olvasásban és a képeket is megnézegetted, kaptál néhány jó ötletet a karácsony esti ékszerviselethez.

Honlap készítés