MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

BIZSU SULI
2013.11.11 11:00

Variációk pirosra

Karmazsin ékszergarnitúra
KARMAZSIN GARNITÚRA

Ahogy szürkül a természet körülöttem (most éppen szakad az eső és habár nappal van, olyan sötét, hogy ég az íróasztalomon a kislámpa), úgy fokozódik a színek iránti vonzódásom. Egyik gyengém a piros. Piros feketével, piros fehérrel, piros pirossal.

Nem véletlen tehát, hogy annyiféle piros ékszer kapható az Üvegpalotában. Néhányat a többféle különlegesség közül, közelebbről is szemügyre veszünk.

Az újdonságok közül a kedvencem a "Karmazsin" ékszergarnitúra. (Lásd a fenti képet ráklikkelve nagyban is!) Általában mindig azok a modellek teszik rám a legnagyobb hatást, amelyek többféle és egymással kontrasztot alkotó gyöngyből állnak. Igaz, itt csak kétféle gyöngyről van szó (ha nem számítjuk az aprócska piros gyöngyöket a nagyok között), de milyen kettőről: rubinpiros, áttetsző kavicsok és csodálatos matt ezüstös fényű merített gyöngyökről.

Egy egészen más műfaj a "Rossonero" nyaklánc. Medálja egyedi készítésű üveg és a különféle felületű, formájú és színű gyöngyök pazar kavalkádja. Nálam valahol itt kezdődik az ékszer, mármint amikor elérjük a három különféle gyöngyöt egy kompozíción belül.

Rossonero nyaklánc
ROSSONERO NYAKLÁNC

Térjünk át egy másik világba, az üvegből a kristályéba. Többféle kristály garnitúra is kapható - főképpen a menyecskék miatt - az Üvegpalotában, de kettőt kiemeltem közülük. Két példa arra, hogy milyen különbözőségek lehetnek a kristály műfaján belül is a forma, a szín és a kristályok alakja szempontjából.

Dáma kristály garnitúra
DÁMA KRISTÁLYGARNITÚRA

A "Dáma" egy rubinvörös és modern formájú nyakék, hozzillő fülbevalóval, a "Salsa" pedig egy élénk piros és könnyed, de hagyományos felépítésűnek mondható ékszer (ne felejts el ráklikkelni a képre, ha nagyban is szeretnéd látni):

Salsa kristály ékszergarnitúra
SALSA KRISTÁLYGARNITÚRA

Tovább cikázom a pirosak között és ismét egy kézzel készült egyedi üvegmedál akad a kezembe. Egyszerűségében gyönyörű, ahogyan a bronzos fényű üvegcsillámok (nem festék!!) megbolondítják a pirosat! Habár úgy tűnik egyformák, sem méretükben,sem formájukban, sem mintázatukban nincs két egyforma. Talán csak a színük teljesen azonos, mivel az alapanyag (ugyanaz, mint a muránói üvegé és a készítési technika is) szigorú színkódok alapján kapható. Csak egy vékony lánc, vagy bőrzsinór, amire felfűzzük és máris magához vonzza a színekre áhítozó szemeket!

Csillámos egyedi üvegmedál
CSILLÁMOS ÜVEGMEDÁL

Egy ugrással visszatérünk az üveggyöngyök közé. A "Bíborka" nyaklánc - mint ahogy a webáruházban több más modell is - szakít a konvenciókkal. A nagyobb henger alakú üveggyöngyök sorát vékony fekete üvegpálcikák varázsolják vagány nyakékké. A fülbevaló pedig miből lehetne másból, mint a hozzá illő pálcikákból!

Bíborka nyaklánc fülbevalóval
BÍBORKA NYAKLÁNC

 

A "Colorado" nyaklánc közelebb áll ahhoz, amit hagyományos értelemben nyakláncnak gondolunk, de csak amíg közelebbről szemügyre nem vesszük. Ekkor ugyanis észrevesszük, hogy a foltos-csíkos gyöngyökből sem találunk két egyformát.

Colorado nyaklánc
COLORADO NYAKLÁNC

Legvégül pedig egy igazi ékszer ínyencség, mégpedig a "Ruby Sun" nyaklánc! A bíborpiros üvegkorongot tartó "szerkezet" már nem mindennapi. A nyakláncot további egyedi - kézzel készült - és préselt üveggyöngyök díszítik. A készítő igencsak ad magára, figyeljük meg a hosszabbító lánc végét, amelyen szintén harmonizáló gyöngyöcskék vannak, hogy ami hátul látszik, az is méltó legyen a nyaklánchoz.

 

Ruby Sun egyedi nyaklánc
RUBY SUN NYAKLÁNC

 

Természetesen ez nem minden! A kínálatban további pirosok is várnak rád!

Honlap készítés