MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

BIZSU SULI
2010.02.06 15:45

A bizsu, mint kozmetikum

Arckrémek száraz és vízhiányos bőrre, zsíros bőrre. Testápolók dettó … Samponok erősen igénybevett, töredezett, festett, stb. hajra … Smink, amely nagyobbítja a szemet, gömbölyíti a hosszúkás arcot és hosszítja a kerek pofit … Hosszában csíkos a teltebbeknek, redők és ráncok a szerényebb testi adottságokkal rendelkezőknek … Frizura különböző arcformákhoz … Nos, a jól választott bizsu szintén olyasvalami, ami segíthet megjelenésedet tökéletesíteni.

Vegyük például a teltebb, kerek arcformát, hasonló testi adottságokkal! Nekik a hosszúkás („lógós”) fülbevalók és a függős, vagy medálos nyakláncok állnak a legjobban. A több és eltérő hosszúságú sorból álló nyakláncok szintén hosszító hatással bírnak.

A vékony testalkatú és arcformájú hölgyek is viseljenek bátran „lógós” fülbevalót, de inkább olyat, ahol a díszítés tömörebb jellegű, pl. a gyöngyök egy nagyobb „csokorba” rendeződnek és nem nagyobb távolságokban, egymás alá. A nyakláncok tekintetében főképpen a soros, illetve a kisebb és szintén tömörebb díszítésű függős nyakláncokat javasolom.

Az apró termetű, vékony nők válasszanak olyan ékszereket, amely „nem nyomja agyon” őket! Kerüljék a túlzottan nagyméretű gyűrűket, medálokat, vagy a hatalmas gyöngyökből álló nyakláncokat! A különleges darabok iránti igényüket ne a méretekben, hanem a gyöngyök és design kreativitásában teljesítsék be!

A magas, teltebb idomú hölgyek viszont bátran válogathatnak az extrém méretű gyöngyökkel, kristályokkal, és egyéb elemekkel díszített darabok között.

Tapasztalataim szerint a fehér bőr és a világos hajszín kívánja a színesebb darabokat. A fehérek, drappok, áttetszőek halványabbak elvesznek, megfakulnak, mintha ott sem lennének. Pirosat, narancsot, pinket, lilát, zöldet, kéket, stb. nekik! A sötétebb hajúaknak és bronzos bőrűeknek azonban csodálatosan áll a fehér, a krém, a drapp, a szürke, a halványrózsaszín, a sárga, a pasztell zöld, és így tovább. Úgy vélem, vannak olyan színek, amelyek szinte mindenkinek jól állnak (még akkor is, ha nem szeretik :o))), legyen bármilyen színű is a hajuk, vagy a bőrük: a türkizkék, a smaragd zöld, a rubin vörös, ill. a bordó és a fekete.

Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy az öltözékünkhöz és az alkalomhoz illő ékszert válasszunk. Bizsu van a mindennapokra, üzleti vacsorára, randevúra, partira, színházba, bálba és esküvőre is. Bizsu van kosztümhöz, pólóhoz, koktél ruhához és nagyestélyihez is. Vannak színek és modellek, amelyeket az öltözéktől függően felvehetsz a „dolgozóba” is, de akár a színházba is. Az ékszerek többsége azonban nem ilyen. Például ne menjünk dolgozni egy hatalmas, szikrázó kristály nyakékben (kivéve persze, ha munkánk jellege ezt kifejezetten megkívánja).

Gyakran tapasztalom azt is, hogy a hölgyek hajlamosak berögződések alapján választani. Mindig hasonló színű, hasonló stílusú darabokat vesznek. Bármennyire is jól állna nekik egy másik szín, vagy egy másik modell, nem mernek belevágni. Nem baj! Habár én magam vallom, hogy szükséges időnkét újítani, változtatni, soha nem dumálok rá senkire egy nyakláncot, mert az – jó esetben - egy ékszerdoboz örökös lakója marad. Azért meg kár megvenni, hogy csak a fürdőszoba tükörig juss el benne!

Ezért a legfontosabb választási szempont Te magad vagy. Lehet, hogy nem az a fülbevaló, vagy nyaklánc áll neked a legjobban, amibe beleszerettél. Válaszd az egyéniségedhez legjobban illő bizsut, amelyben jól érzed magad!

Honlap készítés