MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

BIZSU SULI
2010.01.15 14:33

A divatékszerek tárolása

Életünk más területén magától értetődőnek vesszük, hogy tárgyainkat megfelelő módon használjuk, tároljuk és ápoljuk. A divatékszerek azonban gyakran mostohagyermekek ilyen szempontból és ezért gyakori, hogy egy-egy szép darabunk nem okoz sokáig örömöt. Először beszéljünk a tárolásukról!

A nagyobb üveggyöngyökből és üveg elemekből álló divatékszerek a méretüknél és anyagaiknál fogva nem tárolhatóak kíméletesen ékszertartó dobozokban, többedmagukkal összezsúfolva. Összegubancolódnak a láncok, megsérülhet a gyöngy felszíne, sőt a kényesebb lámpaüveg elemek össze is törhetnek.

A felfüggesztve való tárolás praktikus, de ekkor általában az ékszerek porosodnak. Különösen az apró, fazettázott, vagy kásagyöngyökből álló ékszerek sínylik ezt meg. Ráadásul arra nem nagyon van hely, hogy mindegyiket külön felfüggesztve tárolhassuk. Az értékesebb ékszereink persze megérdemelnek egy külön dobozt, de nagyon hely- és pénzigényes lenne, ha minden egyes darabnak, vagy garnitúrának külön dobozt vennénk.

Mind a pénztárcánk, mind az ékszerek számára kíméletes tárolási megoldás, ha egyesével óvatosan selyempapírba vagy papírtörlőbe („Szilvia”) göngyöljük és úgy tesszük egy dobozba, vagy egy nagyobb kozmetikai táskába őket. Ekkor nem csak a mechanikai hatásoktól, de a portól is védve vannak. Ha mindenképpen látni szeretnénk, hogy mi van a „csomagokban”, akkor használhatunk ún. simítózáras műanyagtasakokat is. Bár ez nem nyújt olyan jó védelmet, mint a több rétegű papír, de ugyanakkor nem kell annyit keresgélni az éppen szükséges darabot. A nagyobb üvegmedálokkal vagy üveg elemekkel díszített ékszerek esetében a medált azonban ekkor is burkoljuk be, selyempapírba, vagy „buborékos fóliába” és utána bújtassuk be a tasakba.
A cápazsinór (tigrisbajusznak is hívják) fűzőanyaggal készült ékszerek is gondos bánásmódot igényelnek. Maga a „sodrony” rendkívül erős anyag (az ékszerkészítés során apró csípőfogóval vágják méretre), nem szakad el. Helytelen tárolás esetén azonban megtörhet és ezzel az ékszer elveszti a formáját, ívét. Tároljuk a cápazsinórra fűzött ékszereket függesztve, vagy ha nincs erre lehetőségünk, akkor egyszerűen tekerjük össze őket és úgy tegyük egy borítékba, vagy műanyag tasakba. Anyagánál fogva környezetkímélő és az ékszerek számára kellőképpen puha egy kis összehúzható pamutzsák. Hasonlóképpen tároljuk a bőrrel kombinált ékszereket is.

 

Egyedi üvegmedál cápazsinóron

 

Az organza szalag is hajlamos a gyűrődésre. Itt is a felfüggesztve történő tárolás a legkézenfekvőbb. Egy másik módszer, ha az organza szalagos medálokat beletekerjük egy buborékos fóliából kivágott csíkba, majd az így kialakult „hengerre” kívülről feltekerjük a kisimított organza szalagot és így tesszük selyempapírba, vagy műanyagtasakba.

Honlap készítés