MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

MILYEN FEJDÍSZT?

Milyen ékszert? Milyen fejdíszt? Menyecske Vásárlás

Az ékszer szettől már csak egy lépés a haj- illetve fejdísz kiválasztása, ehhez találsz segítséget az alábbiakban.

 

Mi a különbség a tiara és a diadém között?

Ha ezt most nincs időd vagy kedved elolvasni, nyugodtan ugord át át ezt a részt!

Milyen fejdíszt válasszak?

A tiara, mint szó a latin, és az ógörög nyelvben egyaránt megtalálható kifejezés. Tiarát előszőr a mezopotámiai, anatóliai, asszír és hettita uralkodók viseltek koronaként és egy csúcsos süvegre hasonlított leginkább. Ehhez hasonló alakja van a pápai tiarának is, ahol a süvegszerű fejdíszt három korona veszi körbe és a tetejét kereszt díszíti. Ezekben a formájukban a különböző tiarák a hatalmat jelképezték.

A diadém eredetileg egy fejpánthoz hasonló koronatípus volt. Habár a szó maga szintén görög eredetű, a diadém az egyiptomi uralkodóktól kezdve végigkíséri az emberi történelmet a görögökön, a rómaiakon, a keltákon és az angolszászokon át a középkorig, mint az irányító hatalom jelképe.

A nők által viselt, részben nyitott - általában kövekkel dúsan díszített - fejdíszeket egyaránt nevezik tiarának és diadémnak is. Habár nem számít kimondottan hatalmi jelképnek, kezdetben egyértelműen a nemesi származású, előkelő és gazdag hölgyek viselete volt és a mai napig is a királyi megjelenéssel kapcsolják össze.

A királyi diadém

Úgy tartják, hogy a legértékesebb diadém, illetve tiara gyűjteménnyel II. Erzsébet királynő rendelkezik. Külön érdekessége ennek a királyi (illetve királynői :)) ékszer kollekciónak, hogy a legismertebb és képi megjelenésében (pl. bélyegek, érmék) talán leggyakrabban felhasznált darabja IV. György király koronázási diadémja, amely tehát eredetileg nem is női ékszer. Az 1820-ban aranyból és ezüstből készült fejdíszt 1333 gyémánt és 169 igazgyöngy díszíti. Ornamentikája - rózsá, bogáncs és lóhere - Angliát, Skóciát és Írországot jelképezi.

II. Erzsébet szintén a megkoronázásakor viselte a diadémot, azóta pedig minden évben a Parlament éves ülésszakának a megnyitásakor jelenik meg benne.

A fejdíszek ezen formáinak múltja alapján nem is csodálozhatunk azon, hogy a jelenkor szépségkirálynőit is diadémmal, illetve tiarával koronázzák meg. Napjainkban a menyasszonyok is egyre gyakrabban viselnek csodaszép tiarákat az esküvőn. Mivel pedig az esküvői ruha és ékszerviselet vált az utóbbi időkben a szalagavató bálok divatjává, az ifjú hölgyek is szívesen ékesítik magukat vele. Az eredeti kérdésre tehát úgy válaszolhatnánk, hogy a a mai trenedeknek megfelelő esküvői divatban alapvetően semmi különbség a diadém és a tiara között, ugyanarra a korona szerű, leggyakrabban nyitott fejdísz típusra utal.

Hogyan válassz fejdíszt?

A legfontosabb tanácsom ezzel kapcsolatban, hogy ne a hajdíszeket, vagy a tiarát vedd meg először, hanem a frizura terve legyen készen! Többször is előfordult velem, hogy a hölgynek nagyon megtetszett a tiara, meg is vette, majd később visszahozta. Miért? Két okból kifolyólag. Közben kiderült, hogy a frizura egyáltalán nem olyan, amibe bele lehet tenni, vagy a fodrásznak semmiféle tapasztalata nem volt tiarával és fogalma sem volt arról, hogyan kell a frizurába illeszteni.

Nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy a tiara sokszor csak hasonlít egy hajráfhoz, de határozottan nem az! A diadém helyét és rögzítési módját a frizurában meg kell tervezni és ki kell alakítani. A nagyobb és díszesebb, koronaszerű darabok beillesztéséhez rengeteg haj és különleges frizura kell. Alább néhány képes példa ezekre:

Mostanában nagyon elterjedt az ún. minimál frizura stílus (ez nem minősítés, a művészeti-építészeti irányzat alapján nevezem magamban így), amely esetében nem emelik meg a hajat a fejtetőn, sőt sokszor még csak alá sem tupírozzák. Nincs ezzel semmi baj, csak egy ilyen frizurába ne álmodjunk dúsan díszített diadémot, mert nem lehet beletenni. Az egyszerűbb és felépítésénél fogva a rugalmasabb szerkezetű tiarák némelyikét hajpántként, illetve hajráfszerűen is lehet viselni, de - és ez most furcsán fog hangzani egy webáruház tulajdonostól - ezt nem mindig lehet eldönteni egy fénykép alapján! Az alábbi képpen egy ilyen megoldásra láthatunk példát:

Tiara, mint hajráf

Abban nem vagyok teljesen biztos, hogy őszinte a mosolya és a hajpánt nem nyomja a fejét.

A tiara szerencsére nem az egyetlen megoldás a haj ékítésére. Egyre több érdekes ún. hajspirált lehet kapni, amelyet a bele kell "tekerni" hajba, mint egy csavart és csak a végén lévő díszítés látszik ki. A díszítés szintén lehet üveggyöngy vagy strassz kristály is. Példát az alábbi képen láthatsz erre! Ami pedig egy egyszerűbb frizurába is "beledolgozható", az egy gyönyörű kristály díszítésű hajcsat.

Becsavarható hajdísz

 

Mutasd az ékszereket!
Honlap készítés