MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

MILYEN ÉKSZERT?

Milyen ékszert? Milyen fejdíszt? Menyecske Vásárlás

Hogyan kerüld el az esküvői előtti idegeskedést? Legalábbis ami az ékszereket illeti ...

 

Ólomkristály ékszergarnitúra

Jó néhány évig szolgáltam ki menyasszony jelölteket a boltban és a webáruházban egyaránt. (Megjegyzés: köszönet nekik a fényképekért, amit küldtek az esküvőről!)

Ezeket a tapasztalatokat próbáltam csokorba szedni segítő szándékkal. Kezdjük talán az esküvői - menyasszonyi divattal, főképpen az ékszerek tekintetében.

 

Mutasd az ékszereket!

 

A gyöngyhöz és a gyöngyszemekhez fűződő babonák nagyon változatosak. Kezdve azzal, hogy annyi könnyet ejt majd az asszony a házassága alatt, ahány gyöngyszem volt a menyasszonyi nyakláncán. Ennek ellent mond, hogy a századelőn a menyasszonyi népviseletek többségében megjelent a fehér (viasz, fújt vagy tömör üveg) gyöngyökből álló többsoros lánc vagy az ún. nyaksi (gyöngygallér). Más források a szemmel verés elleni védelmet említették a gyöngyök kapcsán. Egyébként a gyöngyök színének és a gyöngysorok számának a népviseletben ugyanolyan jelzés értéke volt, mint más ruhadaraboknak, vagy akár a templomi ülésrendnek, de ebbe most ne menjünk bele!

 

Példa szépséges esküvői gyöngy ékszerre

 

Fehér gyöngy fülbevaló

Mindenesetre kb. 2010-ig a gyöngyékszerek - fehér vagy vaj vagy krémszínű tenyésztett gyöngyök vagy üveggyöngyök - vitték a prímet és a leendő menyasszonyok is többségében ezt keresték. Aztán a kristálymánia szép lassan, biztosan eluralkodott kicsiny hazánkon és mára egyértelműen átvették a vezető szerepet az esküvői divatban is az ólomkristály (strassz) ékszerek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az üveggyöngy ékszerek kora lejárt volna!

 

A különleges "Princessa" kristály ékszerszett


A választék széles és nem egyszerű dönteni. Mindenesetre én az ajánlom, hogy először a menyasszonyi ruhát válasszuk ki. Annak a színe és díszítése mindenképpen meghatározó az esküvői ékszer vonatkozásában. Amennyiben a ruhán gyöngydíszítés van, akkor gyöngyékszert, ha kristályokat varrtak rá, akkor kristály ékszert válasszunk. Amennyiben a ruhán ilyen meghatározó díszítés nincsen, akkor szabadabban dönthetünk.

A következő tényező a ruha színe. Néhány éve kimondottan divat volt a törtfehér, a krém vagy ekrü szín.

 

Krémszínű gyöngyökkel díszített menyasszonyi ékszer

 

Ezekhez különösen jól mennek a krémszínű, vagy vajszínű gyöngy ékszerek, vagy pedig a világos topáz, az ún. golden shadow vagy jonquille (halványsárga) kristály ékszer garnitúrák.

Füsttopáz kristály ékszerszett


Mostanában úgy tűnik ismét visszakanyarodunk a hagyományos fehér színű ruhák felé, amelyekhez egyértelműen a fehér, illetve selyemfehér üveggyöngyök, vagy az áttetsző kristályokkal díszített ékszerek illenek.

Én a magam részéről nagyon várok már egy vagány menyasszonyra is, aki egyszer azt mondja, hogy egy csodás halványzöld, halványkék vagy netán halványsárga ruhához keres kristály ékszer szettet. Először lehet, hogy bajban lennék, de biztosan hamar megoldanám ezt a problémát. :)

Alkalmi ékszergarnitúra zöld kristályokkal


Az ékszerek anyagának változása mellett a stílus is sokat változott. Régebben - főképpen a templomi esküvők során - nem lehetett fedetlen vállal és mélyen dekoltált ruhában az oltár elé járulni.

 

Lássuk az ékszereket!


Az idők változásával azonban a menyasszonyi ruhák is kezdtek egyre többet láttatni ... Ahogy nőtt a dekoltázsok mérete, úgy változott az ékszerek mérete és jellege is.

Viszonylag ritka, de azért előfordul, hogy a ruha a vállakat szabadon hagyva a nyakban záródik. Ekkor legfeljebb egy látványos fülbevalóra van módunk, vagy egy szép - a fülbevalóval harmonizáló - kristály bross díszítheti a ruhát.

 

Példa nyakban záródó ruhára

 

Kristály fülbevaló dekoltázs nélküli ruhához

 

Kristály choker (nyakpánt) és karlánc

A következő fokozat a choker (nyakörv vagy nyakpánt), amely egy magasabban szabott ruha esetén is szép és elegáns megoldás lehet. Kifejezetten akkor jó az ilyen megoldás, ha a menyasszonynak hosszú, kecses nyaka van. Ekkor nem érdemes egy mély dekoltázzsal azt optikailag még hosszabbnak láttatni, hanem inkább egy kisebb nyakkivágással és az említett nyakpántos ékszermodellel megőrizni az arányokat.


Matt rózsaszín kristályokkal díszített huzalszerű nyakék

A mélyebb dekoltázsok esetében fontos annak formája is. A köríves jellegű modellek esetében az a szép, ha ennek a körívnek a vonalát követi a nyaklánc stílusa is. Nem is olyan régen bukkantam rá egy igazi ékszer csemegére. A nyaklánc tulajdonképpen nem is lánc, hanem huzalszerű. gyakran még kapocs sincs rajta, mert díszként szolgáló kristályok súlya tartja a helyén a nyakéket.


A "V" alakú vagy ahhoz hasonló mélyebb dekoltázsok esetében pedig azok a nyakláncok, nyakékek az igazán látványosak, amelyek ún. függős modellek, vagyis a díszítés nem körívben helyezkedik el, hanem "belelóg" a dekoltázsba.

Függős esküvői ékszer


Néha-néha elhangzik a kérdés: Nem elég csak a nyaklánc? Én a magam részéről egyrészt fülbevaló mániás vagyok és 1,5 éves korom óta nem mentem fülbevaló nélkül sehová. Még a mindennapi ékszerviseletemben is összeillő nyakláncot és fülbevalót hordok. Alkalmi jellegű ruházat esetében pedig el sem tudom képzelni, hogy ne vegyek fel ékszert és ha igen, akkor ne olyanokat, amelyek illenek egymáshoz! Így erre a kérdésre nem tudok elfogulatlanul válaszolni. Aki mást szeretne hallani, ne engem kérdezzen! :) Az alábbi képen gyönyörű példa arra, amikor nyaklánc, fülbevaló és hajdísz csodálatos harmóniában van egymással:

Nyaklánc-fülbevaló-hajdísz harmónia

Zárszóként még 3 dolog:

1. Könyörgöm ne kelljen az ékszereknek az asztaldekorációhoz is , az esküvői autó kárpitjához is, vagy az anyós kosztümjéhez is passzolnia!

2. Amikor ott állunk a nagy események előtti napokban a stressztől elgyötörve, karikákkal a szemünk alatt, akkor gondoljuk át, hogy tényleg minden elmaradhatatlan része-e az esküvőnek?

3. A sok külsőség között ne felejtsük el, hogy ez az egész ceremónia tulajdonképpen miről is szól!

Mutasd az ékszereket!
Honlap készítés