MEGMARADT TERMÉKEK

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

ÜVEGPALOTA GOOGLE+

ÉKSZEREK MENYECSKE RUHÁHOZ

Milyen ékszert? Milyen fejdíszt? Menyecske Vásárlás

 

Aki egy menyecske tánccal teszi fel az i-re a pontot az esküvőn, annak valami szép piros ékszerre is gondolnia kell!

 

Mivel ismét reneszánszát éli a menyecske tánc, a menyasszonyi ruhához illő ékszerekkel nem érnek véget a döntési helyzetek. És itt álljunk meg egy pillanatra ismét. A menyasszony tánc és a menyecske tánc két különböző esemény és a népi hagyományokban két különböző szimbólum. Az utóbbi időkben ezek kissé összemosódtak. A menyasszonytáncot az esküvői ruhában és a szüleivel - hagyományosan az apjával - táncolja a menyasszony, akinek ez az utolsó tánca leányként.

 

Piros és fehér menyecske ékszer Piros és fekete menecske ékszer
Piros és fehér menyecske ékszer Piros és fekete menyecske ékszer

 

A menyecsketánchoz szokás átöltözni, sőt a népi "kontyolás" hagyományából eredően előfordul, hogy még a frizurát is megváltoztatják. A menyecsketáncot a férjével járja az "új asszony", illetve a vendégekkel. A menyecske ruha vagy piros, vagy piros és fehér, illetve újabban a vörös és fekete színkombinációval is találkoztam. Nekem az a véleményem - habár lehet ismét nem szerzek jó pontot mindenkinél - hogy az eredeti népi hagyományoktól már olyan messze járunk, hogy a menyecske ruha színe bármilyen lehet. (Például a "valami régi, valami új, valami kölcsönvett és valami kék" angol szokás, a rizsszórás kínai, a harisnyakötős "rituálék" meg az amerikai filmek alapján honosodtak meg nálunk.)

 

Vörös és fekete kristály ékszergarnitúra
Vörös és fekete ékszer matt vörös Preciosa kristályokkal

 

Aki a menyecske ruhájához külön ékszert szeretne venni, annak természetesen ismét át kell rágnia magát a ruha színe, dekoltázsa, stb. kérdéseken. Figyeljünk arra, hogy a menyecske tánc idején már kissé fáradtak leszünk, egyes vendégek meg talán pityókásak. Válasszunk könnyű ékszereket, amelyek a tánc során nem himbálódznak nagyon és nem akadhatnak bele a saját öltözékünkbe, vagy a táncpartner ruhájába. Érdekesek és vidámak a szinte nem is látható, damilszerű fűzőszálra fűzött színes - főképpen piros - üveggyöngyök.

 

Aki pedig menyecskeként is inkább komolyan elegáns szeretne lenni, az természetesen választhat szép piros "kövekkel" díszített kristály ékszert is. Vagy kéket, vagy zöldet, vagy bármilyen színűt ... :)

Piros kristály ékszerek

Magasan záródó fazonú, vagy nyakpántos menyecske ruhához is választhatunk például csak egy pár látványos fülbevalót, mint például az alábbi. Ez a modelll abban is különleges, hogy a hosszúsága ellenére meglepően könnyű.

Kristály fülbevaló menyecske ruhához


A szolidabb ékszerek kedvelőinek sem kell lemondaniuk a menyecske ruhához illő kiegészítőkről. Ők ékesíthetik magukat például egy üvegmedállal is.

Piros üvegmedál - csillámmal Virág alakú piros üvegmedál Piros pöttyös üvegmedál
Piros üvegmedálok

 

Mutasd az ékszereket!

 

 

 

Honlap készítés