Új Jelszó Kérése

Hírlevél

Üvegpalota és a Google+

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

Fizetési megoldás

AZ ÜVEGPALOTÁRÓL

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak - üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A webshop neve is onnan ered, hogy a legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály.

Aki Rólam is többet szeretne tudni >>> Olvasson bele a naplómba!

A megrendelhető termékek jellemzője a magas kézimunkaigény. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak.

A Swarovski kristályokkal kapcsolatban ide kattintva tudhat meg többet >>> Swarovski és a kristályok

Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muranói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer.

A lámpaüveg technikával kapcsolatban ide kattintva tudhatsz meg többet >>> Üveggyöngyök, állatfigurák és egyebek készítése

A kristály szinte minden esetben ólomkristályt jelent. Az ólomkristály olyan üveg, amely minimum 24 %-ban tartalmaz ólom-oxidot. A kínálatban több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, és más cseh cégek – által készített kristály elemekkel díszített ékszerek és dísztárgyak szerepelnek.

Kristálymedálok között itt lehet böngészni >>> Medál, függő, charm kristályból

Az bizsu ékszer választék tekintetében az Üvegpalota egyik célja az, hogy sokféle stílusnak és ízlésvilágnak megfeleljen. A magam részéről azt szeretem, ha a fülbevaló illik a medálhoz vagy a nyaklánchoz és az sem baj, ha még karkötő vagy karlánc is akad, ami színben és stílusban ugyanolyan. Mindig csalódott voltam, ha egy ékszerboltban megtetszett valami, például egy nyaklánc, de nem tudtam hozzá illő fülbevalót vásárolni. Ezért egy másik fontos szempont, hogy összeillő darabokat és garnitúrákat lehessen megrendelni a webshopon keresztül.

Az ékszer stílusokhoz a >>> STÍLUSOK menüpontból juthatsz el

A divatékszerek jellege is nagyon sokrétű a mindennapi viselettől a színházi és esküvői modelleken keresztül a báli ékszerekig. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy az egyszerűbbektől a látványos darabokig, de ez nem fedi teljes mértékben a valóságot. Az alkalmi ékszerek, illetve ékszer szettek között is vannak szolid darabok és a mindennapi viseletre ajánlott bizsuk kategóriájában is vannak feltűnőbb nyakláncok, vagy együttesek.

Az esküvői viseletre szánt menyasszonyi, menyecske vagy esetleg koszorúslány ékszereket ide válogattam össze >>> Esküvői viselet

Az Üvegpalota web bolt egy másik jellegzetes tulajdonsága az egyediség igényének való megfelelés a kézzel készült üveggyöngyök és üveg elemek, valamint az alacsony darabszámok révén. Az ékszerek jelentős része máshol biztosan nem kapható és az Üvegpalotában is csak néhány darab – sőt sok esetben csak egyetlen egy - rendelhető meg az Interneten keresztül.

Az egyedi üvegelemekkel díszített bizsu ékszerek választékát itt találja >>> Egyedi üveg ékszerek

Ezek a bizsuk sokszor nem tükrözik a tömegízlést, vagy az éppen aktuális divatirányzatot, hanem inkább kreatív, gyakran szokatlan, és ha gondosan kezeljük, akkor örökérvényű darabok. Az évek során megfigyeltem, hogy az ilyen modelleket általában olyan egyéniségek vásárolják meg, akik jobban értékelik az aprólékos kézimunkát és az egyedi megjelenést, a „nekem is olyan kell” tömegcikkeknél. (Érdekesség: nekem úgy tűnik, hogy az ilyen személyiségek az átlagosnál jobb humorérzékkel is rendelkeznek.)

A humorról jut eszembe: mókás mini üvegállatkák várnak itt >>> Egyedi üveg figurák

És ha már üveg és üveggyöngy, akkor rózsafüzér … A cseh ékszerkészítők kínálatába merülve fedeztem fel őket és mivel egyre többen keresték nálam, hát kibővítettem az áruválasztékot az olvasókkal. A rózsafüzér a katolikus egyházban az ún. rózsafüzér imádsághoz használatos eszköz. Fő eleme egy kereszt és a gyöngyök, amelyek meghatározott szabályszerűség szerint követik egymást. A keresztet egy különálló gyöngyszem követi, majd három egymáshoz közelebb álló gyöngyszem, majd ismét egy távolálló. Ezek a gyöngyök a kereszttel függőként kapcsolódnak egy zárt lánchoz. A lánc 5 tizedből áll. Egy tized 10 darab egymáshoz közelálló gyöngyszemből áll, amelyeket egy-egy kissé távolabb álló gyöngy kapcsol össze.

Rózsafüzéreket, kereszt motívummal díszített ékszereket és díszeket itt lehet nézegetni: >>> Rózsafüzérek és egyebek

A hívők a keresztre és a gyöngyszemek mindegyikére más-más imát mondanak. A rózsafüzért keresztelőre, elsőáldozásra és vallási ünnepek alkalmával (Húsvét, Karácsony) szokás ajándékozni. A rózsafüzért manapság sokan nyakban – amulett jelleggel is – viselik.

A termékek kiválasztásánál az is lényeges szempont, hogy a fém alkatrészek tartós és az allergia kockázatát csökkentő anyagból legyenek. Az ékszerek majdnem mindegyike nikkelmentes fém elemekkel készült. Azon esetekben, amikor ez biztosan nem tudható, akkor a termékek leírásában és/vagy az anyagok felsorolásában erre figyelmeztetés van!

Az ékszerek okozta allergiáról itt olvashat >>> Bizsuallergia, egy frászt …

Essék néhány szó azokról a termékekről is, amelyek nem az ékszer kategóriába tartoznak. A kézzel formázott egyedi üveg elemeknél már szóba kerültek az üvegfigurák. Ezen kívül kaphatóak hasonló technikával készülő kisebb és nagyobb üvegvirágok. Ezeknek a szirmait, leveleit és egyéb üveg részeit szintén kézzel – egyesével – készítik és közben egy vékony acélszálra dolgozzák rá. Az acélszálakat pedig a rajtuk lévő üveg szirmok és levélkék kihűlése után rézdróttal fogják össze egy kompozícióba.

Kézzel készített üveg virágokat itt nézegethetsz >>> Kis üvegvirágok és Nagy üvegvirágok

Swarovski kristály elég világon való elterjedésével közkedveltté váltak a kristályokkal díszített különböző dísztárgyak is, mint például a csillagjegyeket ábrázoló horoszkóp figurák, állatfigurák, virágok és egyéb más motívumok, mit a harang, a kereszt, a violinkulcs, a gitár, stb.

Swarovski kristállyal díszített dísztárgyak közül itt választhatsz: >>> Figurák kristály díszítéssel

Gyakori kérdés, hogy viszonteladók mennyi kedvezményt kaphatnak az árakból. Nekik kicsit talán rossz hír, de az Üvegpalotában az árképzés egyszintű. Ez azt jelenti, hogy a gyártókkal közvetlen a kapcsolat és az ő áraik, valamint a szállítási egyéb (pl. banki) költségek alapján kerül kiszámításra egyetlen ár, amely a webáruházban látható és mindenkire érvényes. Vagyis nem létezik ún. nagykereskedelmi vagy viszonteladói ár. Igaz, hogy így a viszonteladók nem tudnak fele áron a termékekhez jutni, de ez az oka annak, hogy a kézzel készült üveg elemeket tartalmazó ékszerek lényegesen olcsóbbak a muranói ékszerekhez képest, holott az anyagok, a gyártástechnológia és a kézi munka mennyisége nem kevesebb. Ez az oka annak is, hogy például a menyasszonyok is szép esküvői kristály ékszer szetthez juthatnak akár tízezer forintos ár alatt is, holott ezek a garnitúrák nem a távol-keletről származnak!

Kristály ékszer szettek itt találhatóak >>> Ékszer garnitúrák kristályból

Nem mondom, hogy egy kiemelkedően nagy értékű vásárlás során nem lehet kedvezményhez jutni, de ezt mindenkivel egyénileg és személyesen egyeztetem. Hasonlóképpen jól járnak az Üvegpalotában a hűséges törzsvásárlók, akik szintén személyre szabott kedvezményeket kapnak a vásárlásaik értéke alapján.

Az árukínálat azonban csak egy része az Üvegpalotának. A másik része az a segítség, amelyet nyújtani tud, ha például …

… az egyéniségedhez illő, mindennapi viseletre való ékszert szeretnél: az sem baj, ha a fő szempont nem a kosztüm, hanem, hogy biciklizés közben ne himbálózzon! Már mással is történt ilyen.

…. egy bizonyos alkalomra, alkalmi ruhához való ékszert keresel, ahol sok mindenre figyelni kell: színre, dekoltázsra, frizurára és persze az alkalom jellegére is.

…. ajándékot szeretnél barátnődnek, menyasszonyodnak, feleségednek, édesanyádnak, húgodnak, nővérednek, vagy anyósodnak. ;o)

…. az ajándékot Tőled távollévő szeretteidhez kell eljuttatni: kérhetsz üdvözlő kártyát, lehetsz akár Ausztráliában is, itt megkapják ajándékodat.

…. napi 8 óra helyett 10-12 órát dolgozol: kérheted a megrendelt ékszer elküldését a munkahelyedre is.

… nem mered bevállalni, hogy ékszert veszel ajándékba: választhatsz üvegvirágot, üvegfigurát, vagy más dísztárgyat is.

… egyáltalán nem tudod, mit akarsz és tanácsra volna szükséged, hogy mit is válassz.

De most már eleget olvastál :) , nézz körül a boltban is >>> Ízelítő a termékválasztékból
Webáruház készítés